Fırında Lahmacun Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için;
2 su bardağı oda ısısında su
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un ( 5 su bardağı un da kâfi oluyor tabi sizin ölçülerinize göre)
İç harcı için;
Yarım kg yağlı kıyma
2 adet kuru soğan
1 demetten az maydanoz
1 adet büyük uzunluk kırmızı biber
İki adet kapya biber (isteğe bağlı
2 adet domates
2 dış sarımsak (isteğe bağlı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kavşağı salça ve
1 yemek kaşığı biber salçası (Ben çok salçalı sevmiyorum tadı muhakkak oluyor lahmacun da)
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kimyon
Fırında Lahmacun Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk evvel hamur gereçleri yoğuralım hoş yoğurun elle yapışmayan hamur olsun.
İç harcını hoş yapalım materyalleri kolyalım.
Ben fırında yaptım 200 derecede.
15,17 tane lahmacun çıktı bende.
İlk iç harcı yapın sonra hamur yoğurun. Afiyet olsun.
Fırında Lahmacun Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamur için;
2 su bardağı oda ısısında su
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un ( 5 su bardağı un da kâfi oluyor tabi sizin ölçülerinize göre)
İç harcı için;
Yarım kg yağlı kıyma
2 adet kuru soğan
1 demetten az maydanoz
1 adet büyük uzunluk kırmızı biber
İki adet kapya biber (isteğe bağlı
2 adet domates
2 dış sarımsak (isteğe bağlı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kavşağı salça ve
1 yemek kaşığı biber salçası (Ben çok salçalı sevmiyorum tadı muhakkak oluyor lahmacun da)
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kimyon
Fırında Lahmacun Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk evvel hamur gereçleri yoğuralım hoş yoğurun elle yapışmayan hamur olsun.
İç harcını hoş yapalım materyalleri kolyalım.
Ben fırında yaptım 200 derecede.
15,17 tane lahmacun çıktı bende.
İlk iç harcı yapın sonra hamur yoğurun. Afiyet olsun.
Fırında Lahmacun Tanımı Fotoğraflı Yapılışı