Fırında Lahana Sarma Tanımı İçin Gereçler
1 tane orta uzunluk lahana
2 su bardağı pirinç
250 gram kıyma
2 tane kuru soğan
3-4 dış sarımsak
Yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı sumak
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Sosu için;
1 çay bardağı domates sosu(ben yazdan yaptığım konserveyi blandırdan geçirerek kullandım )
1 tatlı kaşığı sumak ekşisi
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı sıcak su
Fırında Lahana Sarma Tanımı Yapılışı
Lahanayı yapraklarından ayırın ve yıkayın .Uygun tencereye bol su koyup kaynatın ve lahana yapraklarını kaynayan suya atın.5-6 dk kadar haşlayın .
Uygun kaba kıyma, yemeklik doğradığımız soğan, sarımsak, maydanoz, yağ ve baharat eklenerek güzelce karıştırın.
Lahana yapraklarını sarın.
Sosu için bütün malzemeyi karıştırın .
Sarmaların üzerine gezdirin (sarmaların üzerini geçecek biçimde sos olsun su kâfi gelmezse ilçe edebilirsiniz )
Üzerine evvel ıslattığınız yağlı kağıt sonra alüminyum folyo ile kapatıp evvelce ısıtılmış 200 derce fırında yumuşayana kadar pişirin.
Daha sonra üstü açık üstü hafif kızarana kadar pişirin, afiyet olsun.
1 tane orta uzunluk lahana
2 su bardağı pirinç
250 gram kıyma
2 tane kuru soğan
3-4 dış sarımsak
Yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı sumak
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Sosu için;
1 çay bardağı domates sosu(ben yazdan yaptığım konserveyi blandırdan geçirerek kullandım )
1 tatlı kaşığı sumak ekşisi
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı sıcak su
Fırında Lahana Sarma Tanımı Yapılışı
Lahanayı yapraklarından ayırın ve yıkayın .Uygun tencereye bol su koyup kaynatın ve lahana yapraklarını kaynayan suya atın.5-6 dk kadar haşlayın .
Uygun kaba kıyma, yemeklik doğradığımız soğan, sarımsak, maydanoz, yağ ve baharat eklenerek güzelce karıştırın.
Lahana yapraklarını sarın.
Sosu için bütün malzemeyi karıştırın .
Sarmaların üzerine gezdirin (sarmaların üzerini geçecek biçimde sos olsun su kâfi gelmezse ilçe edebilirsiniz )
Üzerine evvel ıslattığınız yağlı kağıt sonra alüminyum folyo ile kapatıp evvelce ısıtılmış 200 derce fırında yumuşayana kadar pişirin.
Daha sonra üstü açık üstü hafif kızarana kadar pişirin, afiyet olsun.