Fırında Lahana Sarma

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Fırında Lahana Sarma Tanımı İçin Gereçler
1 tane orta uzunluk lahana
2 su bardağı pirinç
250 gram kıyma
2 tane kuru soğan
3-4 dış sarımsak
Yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı sumak
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Sosu için;
1 çay bardağı domates sosu(ben yazdan yaptığım konserveyi blandırdan geçirerek kullandım )
1 tatlı kaşığı sumak ekşisi
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı sıcak su

Fırında Lahana Sarma Tanımı Yapılışı

Lahanayı yapraklarından ayırın ve yıkayın .Uygun tencereye bol su koyup kaynatın ve lahana yapraklarını kaynayan suya atın.5-6 dk kadar haşlayın .
Uygun kaba kıyma, yemeklik doğradığımız soğan, sarımsak, maydanoz, yağ ve baharat eklenerek güzelce karıştırın.
Lahana yapraklarını sarın.
Sosu için bütün malzemeyi karıştırın .
Sarmaların üzerine gezdirin (sarmaların üzerini geçecek biçimde sos olsun su kâfi gelmezse ilçe edebilirsiniz )
Üzerine evvel ıslattığınız yağlı kağıt sonra alüminyum folyo ile kapatıp evvelce ısıtılmış 200 derce fırında yumuşayana kadar pişirin.
Daha sonra üstü açık üstü hafif kızarana kadar pişirin, afiyet olsun.
 
Geri
Üst