AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Fırında Kuzu Güveç

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Fırında Kuzu Güveç Tanımı İçin Malzemeler
1 kg orta yağlı kuzu eti
3 adet yeşil biber
5 diş sarımsak doğranmış
3 tane olgun sulu domates
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı ılık su

Fırında Kuzu Güveç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle bütün malzemeyi ince ince doğrayın ,kuzu etini kuşbaşı doğrayın .
Güveci evvel fırında 5 dakika ısıtın, güvecin altına tereyağını kaşıkla sürün.
Sonra kuzu etini ek edin .
Üzerine bütün malzemeyi ek edin.
Elinizle karıştırın.
En son bir çay bardağı ılık suyu ek edin.
Domatesler sulu değilse bir çay bardağı domates suyu ekleyebilirsiniz.
Elinizle tekrar karıştırın.
Tuzunu kendi damak tadına nazaran ayarlayın.
Üzerini düzeltin kuyruk yağını eşit ölçüde her tarafına paylaştırın.
Üzerine ıslatılmış yağlı kağıt kapatın.
Önceden ısıttığınız 230 derecelik fırına pişmeye bırakın, 1 saatte pişiyor.
Güveciniz sulandıktan sonra denetim edin pişmeye yarım saat kala yağlı kağıdı çıkarın ,biraz da güvecin üzeri kızarsın .
Daha sonra fırından çıkarın sıcak servis yapın şimdiden afiyet olsun.
Domates sulu değilse 1 çay bardağı domates sosu ekleyebilirsiniz ben o denli yaptım.

İsteğe bağlı üzerine kuyruk yağı ekleyebilirsiniz.

Not; güveç piştikten sonra fırında çok durdurmayın üzeri kurur toprak güveç suyu çabuk içine çeker güveciniz lezzetli olmaz pişince çabucak servis yapın.

Fırında Kuzu Güveç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst