Fırında Kremalı Patates (Patatesin En Lezzetli Hali) Tanımı İçin Gereçler
4 adet patates
1 paket krema
Karabiber
Pulbiber
Tuz
Fırında Kremalı Patates (Patatesin En Lezzetli Hali) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak patatesler soyulur.
Halka biçiminde orta kalınlıkta doğranır.
Doğranan patateslere krema ve baharatlar eklenir(baharatlar damak zevkine nazaran katılmayabilir lakin lezzet katıyor. Zati çok da belirli olmuyor. Bu yüzden koymanızı tavsiye ediyorum. )
Sonrasında gereçler birbirleriyle güzelce karışıp özleşene kadar karıştırılır.
Gereçlerin patatesin her tarafına yayıldığından emin olduktan sonra borcama yahut tepsiye patatesler koyulur.
Ben daha geniş olduğu için tepsiye koyuyorum. Siz dilersiniz borcama koyabilirsiniz.
Daha sonra 180-200° fırında patateslerin üstleri kızarıncaya dek pişiriyoruz.
250° fırında da pişirebilirsiniz yalnızca daha süratli oluyor bir fark yok tercih sizin.
Fırında Kremalı Patates (Patatesin En Lezzetli Hali) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
4 adet patates
1 paket krema
Karabiber
Pulbiber
Tuz
Fırında Kremalı Patates (Patatesin En Lezzetli Hali) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak patatesler soyulur.
Halka biçiminde orta kalınlıkta doğranır.
Doğranan patateslere krema ve baharatlar eklenir(baharatlar damak zevkine nazaran katılmayabilir lakin lezzet katıyor. Zati çok da belirli olmuyor. Bu yüzden koymanızı tavsiye ediyorum. )
Sonrasında gereçler birbirleriyle güzelce karışıp özleşene kadar karıştırılır.
Gereçlerin patatesin her tarafına yayıldığından emin olduktan sonra borcama yahut tepsiye patatesler koyulur.
Ben daha geniş olduğu için tepsiye koyuyorum. Siz dilersiniz borcama koyabilirsiniz.
Daha sonra 180-200° fırında patateslerin üstleri kızarıncaya dek pişiriyoruz.
250° fırında da pişirebilirsiniz yalnızca daha süratli oluyor bir fark yok tercih sizin.
Fırında Kremalı Patates (Patatesin En Lezzetli Hali) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı