AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Fırında Köfteli Bezelye

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Fırında Köfteli Bezelye Tanımı İçin Gereçler
1 kase bezelye
1 afet havuç
1 adet patates
1 adet domates
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz ,kekik
Köftesi için:
250 gram dana kıyma
1 yumurta
2 yemek kaşığı galeta unu
1 diş rendelenmiş sarımsak
Tuz ,kekik, kimyon ,pulbiber

Fırında Köfteli Bezelye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle köfte gereçlerini bir kapta birleştirip güzelce yoğuralım ve misket halinde minik minik yuvarlayalım kenara alıp dinlendirelim.
Sebzelerimizi küp küp doğrayalım.
Öncelikle tavaya doğranmış domates, sarımsağı alıp biraz sıvı yağla kavuralım.
İçine salçasını ve baharatlarını ekleyelim.
Üzerine sırayla havuç patates ve bezelyesini de ekleyip biraz kavuralım.
Üzerini geçecek kadar su ek edip bir taşım kaynatalım sebzeler hafif yumuşasa kâfi olacaktır.
Köfteleri sıvı yağda biraz kızartalım çok kızartmaya gerek yok esasen fırına da girecek.
Sebzeli karışımı fırın kabına dökelim üzerine köfteleri dizip 200 derece fırında 20 dakika kadar pişirelim. (üzerinin kızarması kâfi olacaktır)
Fırından alıp güveç kaselerinde servis edelim.
Afiyet olsun.
 
Geri
Üst