Fırında Kıymalı Musakka Tarifi İçin Malzemeler
6 orta boy patlıcan
300 gr kıyma (Koyun)
3 orta boy soğan
6 diş sarımsak
3 adet yeşil biber
2 adet domates
2 tatlı kaşığı domates salçası
Tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı
Pul biber
Fırında Kıymalı Musakka Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce fırınımızı 200 derecede ısıtalım. Patlıcanları alaca soyalım tepsimizin dibini fırçayla yağlayalım patlıcanları tepsiye dizelim ve üzerlerine fırçayla yağ sürelim. Hepsini yağladıktan sonra patlıcanlar kızarana kadar fırında pişirelim.
Patlıcanlar kızarırken biz sosunu hazırlayalım. Kıymayı tencereye alalım suyunu çekene kadar kavuralım. Soğanları ve sarımsakları doğrayıp kıymanın üzerine ekleyip kavurmaya devam edelim.
Soğanlar pişince salça, tuz ve baharatını ekleyelim. Karıştırırken 1 su bardağı su ekleyelim sosu açmak ve dibine yapışmasını önlemek için (Yağ koymadığımız için yapışabilir) bir iki dakika pişirip altını kapatalım.
Patlıcanlar kızarınca fırından alıp dikdörtgen borcama sıkı sıkı dizelim. Üzerine kıymalı sosumuzu gezdirelim onun üzerine halka halka doğranmış domates ve böldüğümüz biberleri ara ara dizelim.
Sosu yaptığımız tencereye 1 buçuk su bardağı su koyup biraz karıştıralım ve yemeğin üzerine gezdirelim fırına koyup domates ve biberler kızarana kadar pişirelim afiyet olsun Patlıcanları fırında az yağla pişirdiğimiz için çok yağ çekmiyor ve hafif oluyor.
Fırında Kıymalı Musakka Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
6 orta boy patlıcan
300 gr kıyma (Koyun)
3 orta boy soğan
6 diş sarımsak
3 adet yeşil biber
2 adet domates
2 tatlı kaşığı domates salçası
Tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı
Pul biber
Fırında Kıymalı Musakka Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce fırınımızı 200 derecede ısıtalım. Patlıcanları alaca soyalım tepsimizin dibini fırçayla yağlayalım patlıcanları tepsiye dizelim ve üzerlerine fırçayla yağ sürelim. Hepsini yağladıktan sonra patlıcanlar kızarana kadar fırında pişirelim.
Patlıcanlar kızarırken biz sosunu hazırlayalım. Kıymayı tencereye alalım suyunu çekene kadar kavuralım. Soğanları ve sarımsakları doğrayıp kıymanın üzerine ekleyip kavurmaya devam edelim.
Soğanlar pişince salça, tuz ve baharatını ekleyelim. Karıştırırken 1 su bardağı su ekleyelim sosu açmak ve dibine yapışmasını önlemek için (Yağ koymadığımız için yapışabilir) bir iki dakika pişirip altını kapatalım.
Patlıcanlar kızarınca fırından alıp dikdörtgen borcama sıkı sıkı dizelim. Üzerine kıymalı sosumuzu gezdirelim onun üzerine halka halka doğranmış domates ve böldüğümüz biberleri ara ara dizelim.
Sosu yaptığımız tencereye 1 buçuk su bardağı su koyup biraz karıştıralım ve yemeğin üzerine gezdirelim fırına koyup domates ve biberler kızarana kadar pişirelim afiyet olsun Patlıcanları fırında az yağla pişirdiğimiz için çok yağ çekmiyor ve hafif oluyor.
Fırında Kıymalı Musakka Tarifi Fotoğraflı Yapılışı