AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Fırında Kıymalı Makarna ️

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Fırında Kıymalı Makarna ️ Tanımı İçin Malzemeler
1 paket fırın makarna
2 yemek kaşığı un
1.5 yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağı süt
5 adet soğan
1 diş sarımsak
1 tas kadar kıyma
1 tas kadar kaşar rendesi
2 adet domates rendesi
Karabiber, pul biber, tuz

Fırında Kıymalı Makarna ️ Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle makarnamızı haşlamakla başlayalım. Genişçe bir tencereye çokça su koyup üzerine tuz ekleyerek kaynatalım. 1 paket fırın makarnasını ortadan bir kez kırarak suda haşlayalım.
Haşlandıktan sonra soğuması için süzgeç de bekletelim. Bu esnada 5 adet soğanı ince ince doğrayalım ve sıvı yağ ekleyerek kavuralım.
Soğanlar sarardıktan sonra domates rendesini de ekleyelim. Akabinde kıymayı da ekleyerek 10 dakika kadar daha kavuralım. En son sarımsağını, tuzunu karabiber ve pul biberini ekleyerek altını kapayıp kenara alalım.
Beşamel için başka bir tencereye tereyağını eritip üzerine unu ekleyelim. Unun kokusu çıkana kadar kavuralım.
Kavurma süreci bittikten sonra sütü ekleyerek daima karıştırmaya devam edelim. Göz göz olduktan sonra 1 çay kaşığı tuz ve karabiber ekleyip altını kapatalım.
Makarnayı genişçe bir kaba aktaralım. Hazırladığımız kıyma harcını ve beşamel sosunu makarnanın üzerine döküp, yavaş yavaş karıştırarak harmanlayalım.
Hazırlanan harcı büyükçe borcama dökelim ve kaşıkla üzerini düzleyelim. Üzerine kaşar ve tatlı pul biber ekleyelim.
Sonra 150 derecede fırında 30-40 dk kadar pişirelim. Nefisss bir lezzet oluyor kesinlikle denemenizi tavsiye ediyorum. Şimdiden afiyet olsun
Fırında Kıymalı Makarna ️ Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst