AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Fırında Kıymalı Karnabahar

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Fırında Kıymalı Karnabahar Tanımı İçin Gereçler
1 adet karnabahar
250g kıyma
3 adet yumurta
1 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı zeytin yağı
Tuz
Karabiber
Pul biber
Yarım yemek kaşığı salça
Yarım soğan (İsteğe bağlı, ben sevmediğim için kullanmadım)

Fırında Kıymalı Karnabahar Tanımı Yapılışı

Karnabaharı ayıklayıp sirke ve tuz ek ettiğimiz su dolu leğende 10 dakika bekletelim.
Bir tencereye kaynamış su koyup ocağa alalım ve karnabaharları 15 dakika haşlayalım.
Bir tavaya kıymayı alalım ve kavuralım.
Üzerine ince ince doğranmış biberleri, baharatları, salçayı, sarımsağı ve tuzu ekleyelim ve kavurmaya devam edelim. Üzerine 1 çay bardağı sıcak su ekleyelim.
Haşlanmış karnabaharı bir borcama alalım ve üzerine kıymalı sosu dökelim 200 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirelim.
Sonrasında bir kapta çarptığımız yumurtaları yemeğimizin üzerine gezdirelim bu formda de 10 dakika pişirelim. Yemeğimiz hazır Afiyet olsun .
 
Geri
Üst