AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Fırında Kıymalı Kabak

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Fırında Kıymalı Kabak Tarifi İçin Malzemeler
4 küçük kabak
İç:
250 gram kadar kıyma
1 adet soğan
1 adet kırmızıbiber
1 adet domates
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Pul biber
Üzeri için:
1 su bardağı kadar rendelenmiş kaşar peyniri

Fırında Kıymalı Kabak Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yıkanan kabaklar alacalı soyulur ve ortadan ikiye kesilir.
Tuz eklediğimiz kaynayan suda yumuşayana kadar pişirilir.
Bu arada iç malzemesi için tencereye alınan zeytinyağında sırayla kıyma, soğan ve kırmızıbiber iyice kavrulur.
Kabuğunu soyup rendelediğimiz domates eklenir.
Tuz, karabiber ve pul biber serptikten sonra kısık ateşte birkaç dakika pişirilir.
Kabakların pişip pişmediği çatal batırarak kontrol edildikten sonra fırın kabına alınır, içi kaşıkla boşaltılır; kabağın pişme suyundan 1/2 su bardağı kadar fırın kabına dökülür.
Kıymalı iç malzemesi kabaklara pay edilir.
Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilir ve 180 derecede ısınmış fırında kaşar peyniri kızarana kadar pişirilir, sıcak sıcak servis edilir.Afiyet olsun.
Fırında Kıymalı Kabak Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst