AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Fırında Kıymalı Kabak

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Fırında Kıymalı Kabak Tanımı İçin Malzemeler
4-5 adet kabak
400 gram kıyma
1 adet uzunluk orta soğan
3 adet çarliston biberi
1 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
Sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Kekik
Üzeri için;
1 yemek tabağı rendelenmiş kaşar peyniri

Fırında Kıymalı Kabak Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kabakları uzunluktan ikiye kesip ortasını oyalım. Akabinde kaynar suda 5-6 dakika haşlayalım.
Ayrı bir tavaya biraz sıvı yağ koyup soğan ve biberimizi kavuralım. Birkaç dakika soteledikten sonra kıymamızı ekleyelim.
Kıymamız suyunu çekinceye kadar karıştırarak kavuralım. Rendelediğimiz yada çook minik doğradığımız domatesimizi de harcımıza ekleyelim.
Salçamızı, tuzumuzu ve baharatlarımızı da ekleyip 2-3 dakika daha kavurduktan sonra altını kapatalım.
Kıymalı harcımızı ortasını oyduğumuz kabakların ortasına dolduralım.
Rendelediğimiz kaşar peynirini kabakların üzerine serpelim.
Son olarak 180-200 derece de üstü kızarana kadar pişirelim.
Ben kaşarı çok kızarmış sevdiğim için biraz fazla tuttum. Siz damak zevkinize nazaran denetimli biçimde pişirebilirsiniz. Afiyet olsun.
Fırında Kıymalı Kabak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst