Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Fırında Kaşarlı Köfteli Mantar

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Fırında Kaşarlı Köfteli Mantar Tanımı İçin Malzemeler
1 paket kültür mantarı
100 gram kıyma
1 küçük soğan
1 diş sarımsak
Tuz
Bir fiske karabiber,pul biber,kimyon
1 yemek kaşığı rondodan çekilmiş ekmek içi
Mantarların içine koymak için;
Yarım yemek kaşığı tereyağ
Üzerine serpmek için;
100 gram kaşar peyniri,toz biber

Fırında Kaşarlı Köfteli Mantar Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle köfte gereçlerini hazırlayalım.
Kıymanın üzerine sarımsağı rendeleyelim.
Soğanı da başka bir tabağa rendeleyelim suyunu sıkalım posasını kıymayanın içine ekleyelim.
Diğer materyallerini de ekleyerek yoğuralım bilyeden biraz büyük köfteler yaparak hazır edelim.
Mantarların köklerini çıkararak yarım limon suyu sıkılmış suda 5 dakika bekletelim ve durulayıp kurulayalım fırın kabına dizelim.
İçlerine çay kaşığı ile tereyağı koyalım.
Üzerine misket köfteleri koyalım.
180 derecede ısınmış fırında 15-20 dakika pişirelim fırında biraz mantarlar sulanacaktır kaşıkla biraz alalım, üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpelim.
Üzerine toz yahut pul biber serpelim tekrar fırına verelim.
Kaşarlar eriyince yemeğimiz hazırdır. Sıcak sıcak servis edelim.Afiyet olsun
Fırında Kaşarlı Köfteli Mantar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst