Fırında Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler
4 adet patlıcan
500 gram kıyma
2 adet soğan
2 diş sarımsak
1 adet kapya biber
1 yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Kara biber
Pul biber
Arzuya göre ince kıyılmış maydanoz
Sosu için;
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı ılık su
Üzeri için;
Domates
Yeşil biber
Fırında Karnıyarık Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patlıcanlarımızı yıkayıp alacalı soyuyoruz ortadan ikiye kesiyoruz.
Fırçayla arkalı önlü zeytinyağ sürüp yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsisine yerleştiriyoruz .
200 derece fırında 35-40 dk kızarana kadar pişiriyoruz.
Kıymamızı uygun bir tencereye alıyoruz.
Zeytinyağ ekleyip ocakta rengi dönene kadar kavuruyoruz.
Daha sonra soğan ,sarımsak ,kapya biberi küçük küçük doğrayıp ekliyoruz .
10 dk daha pişirip tuz ,salça baharatları ekleyip karıştırıyoruz.
2-3 dk daha pişirdikten sonra ocaktan alıyoruz .
Pişen patlıcanların iç kısmını çatalla eziyoruz .
Daha sonra kıymayla içini dolduruyoruz .
Üzerine domates dilimleri yeşil biber dizip salça ve suyu karıştırıp sos haline getiriyoruz, yemeğimizin üzerine gezdiriyoruz.
200 derece fırında 20-25 dk pişiriyoruz deneyenlere afiyet olsun.
Fırında Karnıyarık Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
4 adet patlıcan
500 gram kıyma
2 adet soğan
2 diş sarımsak
1 adet kapya biber
1 yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Kara biber
Pul biber
Arzuya göre ince kıyılmış maydanoz
Sosu için;
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı ılık su
Üzeri için;
Domates
Yeşil biber
Fırında Karnıyarık Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patlıcanlarımızı yıkayıp alacalı soyuyoruz ortadan ikiye kesiyoruz.
Fırçayla arkalı önlü zeytinyağ sürüp yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsisine yerleştiriyoruz .
200 derece fırında 35-40 dk kızarana kadar pişiriyoruz.
Kıymamızı uygun bir tencereye alıyoruz.
Zeytinyağ ekleyip ocakta rengi dönene kadar kavuruyoruz.
Daha sonra soğan ,sarımsak ,kapya biberi küçük küçük doğrayıp ekliyoruz .
10 dk daha pişirip tuz ,salça baharatları ekleyip karıştırıyoruz.
2-3 dk daha pişirdikten sonra ocaktan alıyoruz .
Pişen patlıcanların iç kısmını çatalla eziyoruz .
Daha sonra kıymayla içini dolduruyoruz .
Üzerine domates dilimleri yeşil biber dizip salça ve suyu karıştırıp sos haline getiriyoruz, yemeğimizin üzerine gezdiriyoruz.
200 derece fırında 20-25 dk pişiriyoruz deneyenlere afiyet olsun.
Fırında Karnıyarık Tarifi Fotoğraflı Yapılışı