Fırında Karnıbahar Graten Tanımı İçin Gereçler
1 orta uzunluk karnabahar
1 büyük uzunluk domates
2 orta uzunluk kuru soğan
3 adet küçük çarlirston biber
Tuz
Karabiber
Beşamel Sosu İçin
2 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
2 yumurta tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için
1 çorba tabağı kadar
Rendelenmiş kaşar peynir
Fırında Karnıbahar Graten Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle karnabahar küçük küçük kesiyoruz derin bir tencerede üzeri geçecek kadar su koyup ocakta yaklaşık 5 dakika kadar çok fazla yumuşamadan olağan haşlıyoruz.
Beşamel sosu için farklı bir kapta iki su bardağı süt iki yumurta un bir tatlı kaşığı tuz ekleyip spatulayla düzgünce karıştırıyoruz bir kenara alıyoruz.
Tavada yarım çay bardağı sıvı yağ ile büyük ince dilimler halinde kestiğimiz soğanları biberleri ve domatesleri az biraz yumuşayana dek kavuruyoruz.
Üzerine bir tatlı kaşığı tuz döküyoruz haşladığımız karnabaharı sıvı yağ yahut margarinle yayınladığımız büyük uzunluk borcama her yerine gelecek formda döküyoruz.
Üzerine kavurduğumuz soğanlı biberli domatesleri döküyoruz beşamel sosunu her tarafına gezdiriyoruz 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Pişmesine yakın üzerine kaşar peyniri döküyoruz tekrar fırında nar üzere kızarana dek pişiriyoruz afiyet olsun.
1 orta uzunluk karnabahar
1 büyük uzunluk domates
2 orta uzunluk kuru soğan
3 adet küçük çarlirston biber
Tuz
Karabiber
Beşamel Sosu İçin
2 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
2 yumurta tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için
1 çorba tabağı kadar
Rendelenmiş kaşar peynir
Fırında Karnıbahar Graten Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle karnabahar küçük küçük kesiyoruz derin bir tencerede üzeri geçecek kadar su koyup ocakta yaklaşık 5 dakika kadar çok fazla yumuşamadan olağan haşlıyoruz.
Beşamel sosu için farklı bir kapta iki su bardağı süt iki yumurta un bir tatlı kaşığı tuz ekleyip spatulayla düzgünce karıştırıyoruz bir kenara alıyoruz.
Tavada yarım çay bardağı sıvı yağ ile büyük ince dilimler halinde kestiğimiz soğanları biberleri ve domatesleri az biraz yumuşayana dek kavuruyoruz.
Üzerine bir tatlı kaşığı tuz döküyoruz haşladığımız karnabaharı sıvı yağ yahut margarinle yayınladığımız büyük uzunluk borcama her yerine gelecek formda döküyoruz.
Üzerine kavurduğumuz soğanlı biberli domatesleri döküyoruz beşamel sosunu her tarafına gezdiriyoruz 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Pişmesine yakın üzerine kaşar peyniri döküyoruz tekrar fırında nar üzere kızarana dek pişiriyoruz afiyet olsun.