Fırında Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler
1 orta boy karnabahar
250 gr kıyma
1 adet soğan
1 diş sarımsak
Tuz
Beşamel sos için;
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
Karabiber ve tuz
Üzeri için;
Kaşar rendesi
Fırında Karnabahar Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle temizlenmiş karnabaharı 1 dilim limon ile haşlayalım .
Diğer tarafta kıymayı suyunu çekene kadar kavuralım .
İçine yemeklik doğranmış soğan ve sarımsağı 1 kaşık yağ ile kavuralım.
İstenilen baharat eklenip ocaktan alalım.
Haşlanmış karnabaharları süzüp uygun borcama dizelim .
Üzerine kavrulmuş kıymayı yatıp fırına verelim .
10 dk sonra çıkarıp 1 kaşık yağ, 1 kaşık un kavurup üzerine sütü ekleyip tuz ve karabiberi koyup iyice karıştıralım beşamel sos hazır .
Üzerine döküp tekrar fırına verelim .
15- 20 dk sonra rende kaşarı da döküp üzeri kızarınca fırından alınır. Servise hazır afiyet olsun.
Fırında Karnabahar Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 orta boy karnabahar
250 gr kıyma
1 adet soğan
1 diş sarımsak
Tuz
Beşamel sos için;
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
Karabiber ve tuz
Üzeri için;
Kaşar rendesi
Fırında Karnabahar Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle temizlenmiş karnabaharı 1 dilim limon ile haşlayalım .
Diğer tarafta kıymayı suyunu çekene kadar kavuralım .
İçine yemeklik doğranmış soğan ve sarımsağı 1 kaşık yağ ile kavuralım.
İstenilen baharat eklenip ocaktan alalım.
Haşlanmış karnabaharları süzüp uygun borcama dizelim .
Üzerine kavrulmuş kıymayı yatıp fırına verelim .
10 dk sonra çıkarıp 1 kaşık yağ, 1 kaşık un kavurup üzerine sütü ekleyip tuz ve karabiberi koyup iyice karıştıralım beşamel sos hazır .
Üzerine döküp tekrar fırına verelim .
15- 20 dk sonra rende kaşarı da döküp üzeri kızarınca fırından alınır. Servise hazır afiyet olsun.
Fırında Karnabahar Tarifi Fotoğraflı Yapılışı