AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Fırında Karnabahar Pane Ve Baharatlı Havuç

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Fırında Karnabahar Pane Ve Baharatlı Havuç Tanımı İçin Malzemeler
1 adet karnabahar
1 çay bardağı süt
1 adet yumurta
1 kahve fincanı sıvı yağ
2 yemek kaşığı mısır unu
2 yemek kaşığı galeta unu
1 çk tuz
1/2 (yarım) çk karabiber, kırmızı toz biber, sarımsak tozu
Havuç için
2 adet havuç
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1/2 (yarım) çk tuz, kırmızı toz biber
Servis için
1 kase yoğurt
Salçalı sos ( tercihen)

Fırında Karnabahar Pane Ve Baharatlı Havuç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Karnabaharın en sevilen hallerinden birini hazırlıyoruz.
Kızartma yapılabildiği üzere fırında da çok lezzetli ve sağlıklı oluyor. ben havuçla ahengini sevdiğim için bu formda hazırladım.
İlk olarak zerzevatları haşlayalım.
Karnabaharlar küçük modüllere ayrılır ve yıkanır.
Havuçlar soyulur, yıkanır ve parmak kalınlığında jülyen dilimlenir.
Uygun bir tencerede su kaynatılır. 2-3 damla limon suyu eklenir. Bu formda karnabaharın kokusunu azaltmış oluruz.
Sebzeler haşlamaya bırakılır. Yumuşadığında 10-15 dk çatalla denetim edilir. Fazla yumuşak olursa dağılabilir.
Sonra süzülür ve üzerine soğuk su gezdirilir.
Karnabaharın sosu için materyaller bir kasede karıştırılır.
Karnabaharlar sosla kaplanarak fırın tepsisine yerleştirilir.
Havuçların üzerine sıvı yağ tuz ve kırmızı toz biber gezdirilir.
Karıştırılarak fırın tepsisine yerleştirilir. Bu formda çok lezzetli oluyor.
Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 200 derecede 25-30 dk pişmeye bırakılır.
Üzerleri kızarınca kapatılır ve birinci sıcağı geçince servis yapılır. Afiyet olsun
Fırında Karnabahar Pane Ve Baharatlı Havuç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst