Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Fırında Karnabahar Mantı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Fırında Karnabahar Mantı Tanımı İçin Gereçler
1 orta uzunluk karnabahar
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yumurta
1 çay kaşığı tuz
Yarım çorba kaşığı salça
250 gr kıyma
1 kase çırpılmış yoğurt
1 adet sarımsak

Fırında Karnabahar Mantı Tanımı Yapılışı

Öncelikle karnabaharımızı yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz (ister buharda ister suyla )ben su ile hasladım.
Orta uzunluk bir borcamda haşlanmış karnabaharımızı çatal ile eziyoruz, 2 adet çırpılmış yumurtanın içine tuzu ekleyip, karnabahar ile karıştırın ve üstünü düzeltin.
Fırında 180 derecede 15-20 dk pişirin.
Tavanın içine kıymayı koyup kavuralım (benim kıyamam yağlı olduğu için ek olarak yağ kullanmadım).
Kavrulmuş kıymanın içine salçamızı ekleyip kokusu çıkana kadar karıştıralım.
Benim salçam çok ağır konut salçası olduğundan ben birazda sıcak su ek ettim.
Tabağımıza evvel karnabaharı daha sonra yoğurt, en üste kıymalı harcımızı koyalım.
Çocuklarınız ile yapacağınız çok hoş bir tanım verin çatalı doyasıya ezsinler, üst üste koyup kule yapsınlar.Afiyet olsun.
 
Geri
Üst