- Konu Yazar
- #1
Fırında Karnabahar Kızartması Tanımı İçin Gereçler
1 adet küçük uzunluk karnabahar
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı galeta unu
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Çay kaşığının ucu ile karabiber
Fırında Karnabahar Kızartması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle karnabaharı ayırıp 15 dk kaynar suda haşlayalım.
Yumurta ve yoğurdu yeterlice çırpıp yağ ve başka gereçleri ekleyerek hepsini karıştıralım.
Haşlanan karnabaharları süzelim ve sosa batırıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Not: yoğurt eşliğinde servise sunabilirsiniz. Afiyet olsun.
Fırında Karnabahar Kızartması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 adet küçük uzunluk karnabahar
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı galeta unu
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Çay kaşığının ucu ile karabiber
Fırında Karnabahar Kızartması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle karnabaharı ayırıp 15 dk kaynar suda haşlayalım.
Yumurta ve yoğurdu yeterlice çırpıp yağ ve başka gereçleri ekleyerek hepsini karıştıralım.
Haşlanan karnabaharları süzelim ve sosa batırıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Not: yoğurt eşliğinde servise sunabilirsiniz. Afiyet olsun.
Fırında Karnabahar Kızartması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı