Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Fırında Karnabahar Kızartması

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Fırında Karnabahar Kızartması Tanımı İçin Malzemeler
500 gram karnabahar
2 adet yumurta
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı galeta unu
1 paket kabartma tozu
Zeytinyağı, tuz ve karabiber

Fırında Karnabahar Kızartması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Karnabaharımızı 1 su bardağı su ile kendi buharında kısık ateşte orta sertlikte kalacak formda haşlayıp suyunu süzüp soğutalım.
Bir kase içerisine yumurta, un, galeta unu, tuz, karabiber, kabartma tozu ve zeytinyağını alalım.
İyice çırpıldıktan sonra karnabaharları bu sosa batırıp yağlı kağıt serilmiş borcama alalım.
Önceden ısıtılmış fırında 175 ile 200 derece aralığında üzeri kızarana pişirelim.
Pişen karnabaharımızı sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis edelim.
Afiyetler olsun.

Not : Fırında hafif yağlanmış olarak kızaran karnabaharın yanında, havuç ve kırmızı kapya biberi hafif yağ ile tavada soteleyip servis edebilirsiniz, çok yakışıyor.

Fırında Karnabahar Kızartması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst