AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Fırında Karışık Sebze

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Fırında Karışık Zerzevat Tanımı İçin Materyaller
1 ufak uzunluk brokoli
3-4 kol karnabahar
2 iri havuç
5 yaprak kadar lahana (dış yaprak değil de iç kısımlardaki yaprak)
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı zeytin yağı
1 tatlı kaşığı zerzevat baharatı (ben Bağdat kullanıyorum)
1 tatlı kaşığı zencefil
1 tatlı kaşığı zerdeçal
1 çay bardağı su
1 kase sarımsaklı yoğurt (servis önerisi-sarımsak 2 diş)

Fırında Karışık Zerzevat Tanımı Yapılışı

Sebzeler yıkanır ve iri iri modüllere ayrılır.
Bir tencereye alınır içine tüm baharatlar ve zeytinyağı eklenerek şöyle bir çevirerek kavrulur.
Az kavrulan sebzelerin üstüne 1 çay bardağı su ek edilir ve suyu çekene kadar pişirilir (yaklaşık 5 dk).
Daha sonra sebzeler bir maşa yardımı ile tepsiye alınır ve 180 derece alt üst ısıtma ayarlı fırında 20 dk kadar pişirilir.
Kızarmış istiyorsanız fırında pişirme müddetini 5-10 dk daha uzatabilirsiniz.
Kaselere sıcakken alıp üstüne sarımsaklı yoğurt gezdirince enfes bir lezzeti deneyimlemiş olacaksınız.
Afiyetler olsun
 
Geri
Üst