AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Fırında Karışık Sebze

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Fırında Karışık Zerzevat Tanımı İçin Materyaller
1 ufak uzunluk brokoli
3-4 kol karnabahar
2 iri havuç
5 yaprak kadar lahana (dış yaprak değil de iç kısımlardaki yaprak)
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı zeytin yağı
1 tatlı kaşığı zerzevat baharatı (ben Bağdat kullanıyorum)
1 tatlı kaşığı zencefil
1 tatlı kaşığı zerdeçal
1 çay bardağı su
1 kase sarımsaklı yoğurt (servis önerisi-sarımsak 2 diş)

Fırında Karışık Zerzevat Tanımı Yapılışı

Sebzeler yıkanır ve iri iri modüllere ayrılır.
Bir tencereye alınır içine tüm baharatlar ve zeytinyağı eklenerek şöyle bir çevirerek kavrulur.
Az kavrulan sebzelerin üstüne 1 çay bardağı su ek edilir ve suyu çekene kadar pişirilir (yaklaşık 5 dk).
Daha sonra sebzeler bir maşa yardımı ile tepsiye alınır ve 180 derece alt üst ısıtma ayarlı fırında 20 dk kadar pişirilir.
Kızarmış istiyorsanız fırında pişirme müddetini 5-10 dk daha uzatabilirsiniz.
Kaselere sıcakken alıp üstüne sarımsaklı yoğurt gezdirince enfes bir lezzeti deneyimlemiş olacaksınız.
Afiyetler olsun
 
Geri
Üst