Fırında Karışık Dolma Tarifi İçin Malzemeler
1,5 kilo dolma biber
2 tane patlıcan
2 tane kabak
2 tane domates
İç harcı için:
1 tane soğan
Zeytinyağı
2 yemek kaşığı salça
1 küçük kase bulgur
1 küçük kase pirinç
Pulbiber, karabiber,isot,sumak, tu
Maydanoz, dereotu
Üzerine sos:
1,5 yemek kaşığı salça
Zeytinyağı
Tuz,su
Fırında Karışık Dolma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak tavamıza yağımızı koyup ısıtıyoruz .
Sonra soğanları ince yemeklik doğrayıp ekliyoruz.
Biraz pembeleştikten sonra salçamızı ekleyip biraz kavuruyoruz .
Baharatları ekleyip biraz daha kavuruyoruz .
Sonrasında yıkadığımız pirinç ve bulguru ekliyoruz ve karıştırıyoruz .
Suyunu ve tuzunu döküp biraz pişiriyoruz.
Doğranmış olduğumuz biraz maydanoz ve dereotunu ekliyoruz.Ocağı kapatıyoruz.
Sebzeleri yıkayıp içlerini temizleyip iç harcı ile dolduruyoruz.
Doldurduğumuz sebzelerin kestiğimiz domateslerden kapatıyoruz ve borcama diziyoruz.
Dolmalarımızı yatık şekilde koyalım.
Üzerine sos hazırlıyoruz.
Bir kap alıp salça ,zeytinyağı, tuz,su ekleyip güzelce çırpıyoruz .
Hazırladığımız yemeğimizin üstüne gezdirerek döküp sonrada dolmalarımızın üstüne yakın şekilde su döküyoruz.
Arada dolmalarımızı bir çatal yardımıyla döndürüyoruz .Eşit şekilde pişiriyoruz.
Önceden ısıtılmış fırında 1 saat 30 dakika pişiriyoruz .Şimdiden afiyet olsun herkeze
Fırında Karışık Dolma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1,5 kilo dolma biber
2 tane patlıcan
2 tane kabak
2 tane domates
İç harcı için:
1 tane soğan
Zeytinyağı
2 yemek kaşığı salça
1 küçük kase bulgur
1 küçük kase pirinç
Pulbiber, karabiber,isot,sumak, tu
Maydanoz, dereotu
Üzerine sos:
1,5 yemek kaşığı salça
Zeytinyağı
Tuz,su
Fırında Karışık Dolma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak tavamıza yağımızı koyup ısıtıyoruz .
Sonra soğanları ince yemeklik doğrayıp ekliyoruz.
Biraz pembeleştikten sonra salçamızı ekleyip biraz kavuruyoruz .
Baharatları ekleyip biraz daha kavuruyoruz .
Sonrasında yıkadığımız pirinç ve bulguru ekliyoruz ve karıştırıyoruz .
Suyunu ve tuzunu döküp biraz pişiriyoruz.
Doğranmış olduğumuz biraz maydanoz ve dereotunu ekliyoruz.Ocağı kapatıyoruz.
Sebzeleri yıkayıp içlerini temizleyip iç harcı ile dolduruyoruz.
Doldurduğumuz sebzelerin kestiğimiz domateslerden kapatıyoruz ve borcama diziyoruz.
Dolmalarımızı yatık şekilde koyalım.
Üzerine sos hazırlıyoruz.
Bir kap alıp salça ,zeytinyağı, tuz,su ekleyip güzelce çırpıyoruz .
Hazırladığımız yemeğimizin üstüne gezdirerek döküp sonrada dolmalarımızın üstüne yakın şekilde su döküyoruz.
Arada dolmalarımızı bir çatal yardımıyla döndürüyoruz .Eşit şekilde pişiriyoruz.
Önceden ısıtılmış fırında 1 saat 30 dakika pişiriyoruz .Şimdiden afiyet olsun herkeze
Fırında Karışık Dolma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı