Fırında Karamel Soslu Elma Tarifi İçin Malzemeler
3 adet yeşil soyulmamış ve ortası oyulmuş kırmızı elma
3 adet soyulmamış ve ortası oyulmuş yeşil elma
3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı esmer şeker
Yarım yemek kaşığı hindistan ceviz rendesi çeyrek tatlı kaşığı karabiber
Çeyrek su bardağı dövülmüş ceviz
Çeyrek su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
4 yemek kaşığı küp şeklinde kesilmiş tereyağ yada margarin
Karamel sos için
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı çırpılmış krema
Fırında Karamel Soslu Elma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Fırını önceden 190 derecede ısıtın.
Elmaların hepsini alacak büyüklükte bir pişirme kabının her tarafına iyice yağlayın küçük bir bıçakla her elmanın sap kısmından başlayıp çekirdek yerini alacak şekilde 4 santim derinliğinde oyuk açın.
Elmaları açtığınız oyuklar üst kısmına gelecek şekilde pişirme kabına dizin küçük bir sos tenceresinde 3/4 bardak su esmer şeker (esmer şeker yapımı hikayede mevcut)
Hindistan cevizi rendesi ve karabiberi karıştırın karışım kaynayana kadar karıştırmaya devam ederek pişirin.
Sonra 6 dakika kaynatın cevizleri ve kuru üzümleri ekleyin elde ettiğiniz karışımı elmaların oyuklarına kaşıkla doldurun her elmanın tepesine küp şeklinde kestiğiniz tereyağını ya da margarini koyun.
Elmaları iyice yumuşayana kadar 45-50 dakika pişirin.
Kalıbın dibinde kalan esmer şekerli sosu ayırıp elmaları servis tabağına alıp fazla soğumadan servis yapın karamel sosu hazırlamak için tereyağını çırpın.
Kremayı tencerenin tabanında kalan şekeri bir tencereye koyup pişirin.
Devamlı karıştırın ve yoğun bir kıvama gelene kadar 2 dakika kısık ateşte kaynatın.
Biraz soğuduktan sonra pişmiş elmaların üzerine gezdirin servis yapabilirsiniz.Mutfağımdan mutfağınıza sevgilerle
Fırında Karamel Soslu Elma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
3 adet yeşil soyulmamış ve ortası oyulmuş kırmızı elma
3 adet soyulmamış ve ortası oyulmuş yeşil elma
3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı esmer şeker
Yarım yemek kaşığı hindistan ceviz rendesi çeyrek tatlı kaşığı karabiber
Çeyrek su bardağı dövülmüş ceviz
Çeyrek su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
4 yemek kaşığı küp şeklinde kesilmiş tereyağ yada margarin
Karamel sos için
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı çırpılmış krema
Fırında Karamel Soslu Elma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Fırını önceden 190 derecede ısıtın.
Elmaların hepsini alacak büyüklükte bir pişirme kabının her tarafına iyice yağlayın küçük bir bıçakla her elmanın sap kısmından başlayıp çekirdek yerini alacak şekilde 4 santim derinliğinde oyuk açın.
Elmaları açtığınız oyuklar üst kısmına gelecek şekilde pişirme kabına dizin küçük bir sos tenceresinde 3/4 bardak su esmer şeker (esmer şeker yapımı hikayede mevcut)
Hindistan cevizi rendesi ve karabiberi karıştırın karışım kaynayana kadar karıştırmaya devam ederek pişirin.
Sonra 6 dakika kaynatın cevizleri ve kuru üzümleri ekleyin elde ettiğiniz karışımı elmaların oyuklarına kaşıkla doldurun her elmanın tepesine küp şeklinde kestiğiniz tereyağını ya da margarini koyun.
Elmaları iyice yumuşayana kadar 45-50 dakika pişirin.
Kalıbın dibinde kalan esmer şekerli sosu ayırıp elmaları servis tabağına alıp fazla soğumadan servis yapın karamel sosu hazırlamak için tereyağını çırpın.
Kremayı tencerenin tabanında kalan şekeri bir tencereye koyup pişirin.
Devamlı karıştırın ve yoğun bir kıvama gelene kadar 2 dakika kısık ateşte kaynatın.
Biraz soğuduktan sonra pişmiş elmaların üzerine gezdirin servis yapabilirsiniz.Mutfağımdan mutfağınıza sevgilerle
Fırında Karamel Soslu Elma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı