Fırında Kanat Izgara (Mangal Tadında)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Fırında Kanat Izgara (Mangal Tadında) Tanımı İçin Materyaller

Kanatlar için;
2,5 kilo kanat
2 yemek kaşığı bal
4 yemek kaşığı ketçap
4 yemek kaşığı soya sosu
3 -4 diş sarımsak
Sıvı yağ
Karabiber
Kırmızı toz biber
Tuz
Patatesler için;
6-7 adet orta uzunluk patates
Karabiber
Kişniş
Toz biber
Patates baharatı
Not: baharatları dilediğinizce değiştirip ekleyebilirsiniz


Fırında Kanat Izgara (Mangal Tadında) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Kanatların tüylerini ütüleyin (Tütsüleyin) daha sonra güzelce yıkayın.
Tüm materyalleri derin bir kabın içinde kanatlarla bir arada karıştırın harmanlayın ve streçleyip, buzdolabında 30- 40 dakika bekletin.
Patatesleri küp küp doğrayın baharatlarını ve tuzunu ekleyip fırın tepsisine yerleştirin.
Dinlenen kanatları fırın ızgarasının üzerine yerleştirin.
Patateslerin tepsisini ızgaranın altına yerleştirin ki kanaatlerin yağı üzerine aksın ve nefis lezzet patateslere de geçsin.
220 derece alt üst ayarda pişirin. Kızaran kanatları aykırı düz edin alt kısımları da kızarsın. Yaklaşık bir saat sonra pişmiş olacak veee nar üzere kızarmış nefis kanatlar hazır. Afiyetler olsun
Fırında Kanat Izgara (Mangal Tadında) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst