AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Fırında Kalem Börek

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Fırında Kalem Börek Tanımı İçin Malzemeler
2 adet yufka
İç harcı için;
1 kase peynir
1 tutam maydanoz
Yufkaların ucunu yapıştırmak için;
1 kase su
Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı

Fırında Kalem Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yufkaları üçgen üçgen bölüyoruz. Peynirimizin içine maydanozları minik minik doğrayıp, ekliyoruz. Düzgünce karıştırıp, harmanlıyoruz.
Yufkamızın içine peyniri koyup rulo halinde sarıyoruz. Ucunu suya batırıp yapıştırıyoruz.
Tepsimizi yağlayıp börekleri diziyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.
180 derece fırında 20 dakika pişiriyoruz. (fırını sık sık denetim edelim yanmaması için) sıcak sıcak servis ediyoruz.
Fırında Kalem Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst