Fırında Kabak Tanımı İçin Materyaller
2 adet kabak
1 tane patates
500 gram dana kıyma
2 kuru soğan
2 adet yeşil biber
1 adet domates
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz, karabiber, kırmızı biber
1 yemek kaşığı salça
İç gereci;
500 gr kıyma
2 adet kuru soğan
2 adet yeşil biber
1 adet domates
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz ,karabiber, kırmızı biber
1 yemek kaşığı salça
Fırında Kabak Tanımı Yapılışı
Öncelikle kıymayı bir tencere alıyoruz ve pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
Sıvı yağı ve küp küp doğradığımız kuru soğanları da kıymaya ekliyoruz.
Soğan da pembeleşinceye kadar pişiriyor .
Yeşil biber ve domatesi de ekliyoruz .Biraz daha pişiriyoruz.
İnmesine yakın tuz, kırmızı biber ,salça ,birazda su ekleyip biraz daha pişiriyoruz.
Kabakları ortadan ikiye ayırıp içini oyuyoruz ve az bir yağda artlı önlü kızartıyoruz.
Hazırladığımız harcı kabaklarımıza ve patatesimize paylaştırıyoruz .
Üzerine salçalı sos ekleyip 180 derecede fırına pişirmeye bırakıyoruz herkese afiyet olsun.
2 adet kabak
1 tane patates
500 gram dana kıyma
2 kuru soğan
2 adet yeşil biber
1 adet domates
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz, karabiber, kırmızı biber
1 yemek kaşığı salça
İç gereci;
500 gr kıyma
2 adet kuru soğan
2 adet yeşil biber
1 adet domates
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz ,karabiber, kırmızı biber
1 yemek kaşığı salça
Fırında Kabak Tanımı Yapılışı
Öncelikle kıymayı bir tencere alıyoruz ve pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
Sıvı yağı ve küp küp doğradığımız kuru soğanları da kıymaya ekliyoruz.
Soğan da pembeleşinceye kadar pişiriyor .
Yeşil biber ve domatesi de ekliyoruz .Biraz daha pişiriyoruz.
İnmesine yakın tuz, kırmızı biber ,salça ,birazda su ekleyip biraz daha pişiriyoruz.
Kabakları ortadan ikiye ayırıp içini oyuyoruz ve az bir yağda artlı önlü kızartıyoruz.
Hazırladığımız harcı kabaklarımıza ve patatesimize paylaştırıyoruz .
Üzerine salçalı sos ekleyip 180 derecede fırına pişirmeye bırakıyoruz herkese afiyet olsun.