Fırında Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
1 adet küçük balkabağı
1 su bardağı toz şeker
Arzuya göre çubuk tarçın
Üzeri için
Antep fıstığı yada ceviz
Fırında Kabak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhabalar canlarım
Öncelikle kabak ortadan ikiye kesilir ve çekirdeklerinden ayıklanır.
Kabuğu soyulur elma gibi dilimlenir.
Tepsiye dizilir.
Üzerine 1 su bardağı toz şeker gezdirilerek serpilir.
Üzeri strec folyo yardımıyla kapatılır ve bir gece bekletilir.
Ertesi gün bütün şekerin eridiğini göreceksiniz.
Sonradan önceden ısıtılmış fırında ilk 15 dakika alüminyum folyo yada yağlı kağıt kapatılarak, daha sonra alüminyum folyo çıkartılıp tekrar fırında 15-20 dakika daha suyunu çekene kadar pişireceğiz.
Daha sonra ceviz tahin ve antep fıstığıyla servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Fırında Kabak Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 adet küçük balkabağı
1 su bardağı toz şeker
Arzuya göre çubuk tarçın
Üzeri için
Antep fıstığı yada ceviz
Fırında Kabak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhabalar canlarım
Öncelikle kabak ortadan ikiye kesilir ve çekirdeklerinden ayıklanır.
Kabuğu soyulur elma gibi dilimlenir.
Tepsiye dizilir.
Üzerine 1 su bardağı toz şeker gezdirilerek serpilir.
Üzeri strec folyo yardımıyla kapatılır ve bir gece bekletilir.
Ertesi gün bütün şekerin eridiğini göreceksiniz.
Sonradan önceden ısıtılmış fırında ilk 15 dakika alüminyum folyo yada yağlı kağıt kapatılarak, daha sonra alüminyum folyo çıkartılıp tekrar fırında 15-20 dakika daha suyunu çekene kadar pişireceğiz.
Daha sonra ceviz tahin ve antep fıstığıyla servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Fırında Kabak Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı