AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Fırında Kabak Mücver

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Fırında Kabak Mücver Tanımı İçin Gereçler
4 adet orta uzunluk kabak
1 orta uzunluk havuç
3-4 kısım maydanoz
3-4 adet yeşil soğan
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 adet yumurta
1,5 çay bardağı un
1 çorba kasesiyle rendelenmiş beyaz peynir (tuzsuz) yahut lor
Tuz
Karabiber
1 paket kabartma tozu
Fırın kabını yağlamak için ;
Biraz sıvı yağ

Fırında Kabak Mücver Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Kabaklar alacalı soyulur, rendelenir; biraz tuz serpip karıştırılır ve bir süzgecin içine alınır. (kabakların suyunu gidip gelip uygunca sıkmak gerekiyor. )
Havuç soyulur ve biraz yumuşayana kadar haşlanır.
Sonra da geniş bir kabın içine rendelenir.
İnce doğranan yeşil soğan, maydanoz, rendelenen peynir, öbür gereçler ve suyu güzelce sıkılan kabak eklenir, karıştırılır.
Yağlanan kalıba yayılır. (kabağın üzerine suyunu bırakması için başta serptiğimiz tuzdan ötürü tuzu denetimli eklemekte fayda var. )
200 derecede ısınmış fırında pişirilen mücver dileğe nazaran yoğurtla servis edilir.
Afiyet olsun.
 
Geri
Üst