Fırında Ispanaklı Mücver

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Fırında Ispanaklı Mücver Tanımı İçin Materyaller
3 adet orta uzunluk kabak
4-5 ağaç karnabahar
2 tane havuç
Yarım bağ ıspanak
1 adet küçük uzunluk pırasa
1 tane taze soğan
Yarım demete yakın dere otu
1 tutam maydanoz
Sosu için;
2 tane yumurta
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 paket kabartma tozu
5-6 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Pulbiber
Üzeri için;
Susam
Çörek otu

Fırında Ispanaklı Mücver Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Hazırlanışı
Kabaklar, karnabahar ve havuçlar rendelenir.
Kabakların, karnabaharın ve havuçların suyu sıkılır.
Maydanoz, taze soğan ve dere otu ince formda kıyılır.
Pırasa temizlenir.
Halkalar halinde doğranır.
Ispanak ince biçimde doğranır ve tüm sebzeler bir kapta harmanlanır.
Bir kasede yumurta, sıvı yağ, kabartma tozu, un, ve baharatlar eklenip çırpılır.
Yaptığımız sos sebzelerin üzerine gezdirilir ve yeterlice karıştırılıp tüm sebzelerin sos bulanması sağlanır.
Yağlı kağıt serilmiş olan borcama karışım dökülüp yaydırılır.
Üzerine susam ve çörek otu atılır.
180 derecede evvelce ısıtılan fırında yaklaşık 30 dakika pişirilir. Afiyet olsun
Fırında Ispanaklı Mücver Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst