- Konu Yazar
- #1
Fırında Ispanak Graten Tanımı İçin Gereçler
1 kg ıspanak
1 adet soğan
1 adet patates
1 adet havuç
1 tatlı kaşığı domates salçası
Tuz
Karabiber
Toz kırmızı biber
Sıvı yağ
Beşamel sosu için;
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
3 su bardağı süt
Tuz
Karabiber
Üzeri için;
Kaşar peyniri
Fırında Ispanak Graten Tanımı Yapılışı
Ispanakları bol suda yıkayalım ve hafifçe haşlayalım.
Haşlanan ıspanakları kevgirle sudan alalım.
Öteki yandan küçük bir tencere de doğradığımız patates ve havuçları tencereye alıp haşlayalım. Çok pişmeyecek biçimde haşlamaya dikkat edelim.
Tavamıza aldığımız soğanları sıvı yağ da yavaşça pembeleşinceye kadar kavurun.
Üzerine domates salçasını üzerine ekleyip karıştıralım.
Üzerine haşlanmış ve suyu süzülmüş ıspanakları ve haşlanmış patates ve havuçları ekleyip güzelce kavuralım ve tuzunu baharatını da ekleyip ocaktan alalım.
Hazırladığımız sebzeli harcı kabımıza alalım.
Beşamel sos; Tereyağı ve sıvı yağ karışımını tencereye alalım.
Yağ eriyince unu ekleyip karıştırarak kavuralım.
Bir çırpıcı ile süratlice çırparken sütünü yavaş yavaş ek edin ve karıştırmaya devam ederek kaynayıncaya kadar pişirin.
Kıvam alıp kaynadıktan sonra tuzunu ve karabiberini ekleyip ocaktan alın.
Sebzeli harcın üzerine beşamel sosunu yayın.
Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
180 derece fırında peynirler eriyip kızarana kadar pişirin. Şimdiden afiyet olsun .
1 kg ıspanak
1 adet soğan
1 adet patates
1 adet havuç
1 tatlı kaşığı domates salçası
Tuz
Karabiber
Toz kırmızı biber
Sıvı yağ
Beşamel sosu için;
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
3 su bardağı süt
Tuz
Karabiber
Üzeri için;
Kaşar peyniri
Fırında Ispanak Graten Tanımı Yapılışı
Ispanakları bol suda yıkayalım ve hafifçe haşlayalım.
Haşlanan ıspanakları kevgirle sudan alalım.
Öteki yandan küçük bir tencere de doğradığımız patates ve havuçları tencereye alıp haşlayalım. Çok pişmeyecek biçimde haşlamaya dikkat edelim.
Tavamıza aldığımız soğanları sıvı yağ da yavaşça pembeleşinceye kadar kavurun.
Üzerine domates salçasını üzerine ekleyip karıştıralım.
Üzerine haşlanmış ve suyu süzülmüş ıspanakları ve haşlanmış patates ve havuçları ekleyip güzelce kavuralım ve tuzunu baharatını da ekleyip ocaktan alalım.
Hazırladığımız sebzeli harcı kabımıza alalım.
Beşamel sos; Tereyağı ve sıvı yağ karışımını tencereye alalım.
Yağ eriyince unu ekleyip karıştırarak kavuralım.
Bir çırpıcı ile süratlice çırparken sütünü yavaş yavaş ek edin ve karıştırmaya devam ederek kaynayıncaya kadar pişirin.
Kıvam alıp kaynadıktan sonra tuzunu ve karabiberini ekleyip ocaktan alın.
Sebzeli harcın üzerine beşamel sosunu yayın.
Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
180 derece fırında peynirler eriyip kızarana kadar pişirin. Şimdiden afiyet olsun .