Fırında Hindi Göğsü Nasıl Pisirilir?

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Fırında Hindi Göğsü Nasıl Pişirilir? Fırında hindi göğsü nasıl pişirilir? İşte basit bir tarif. Hindi göğsünü tuz ve kara biber ile ovun. Maydanoz ve sarımsakla karıştırın. Soğan ve havuç ekleyin. Fırın kabına yerleştirin ve üzerine süt ve krema dökün. Fırında altın rengi olana kadar pişirin. Afiyet olsun!
İçindekiler

Fırında Hindi Göğsü Nasıl Pişirilir?​

Fırında hindi göğsü yapmak için öncelikle gereken malzemeler: 1 adet hindi göğsü, 2 su bardağı süt, 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı pirinç unu, 1 çay bardağı nişasta, 1 paket vanilya, 1 tatlı kaşığı tereyağı ve üzeri için tarçın.
Fırında hindi göğsü yapımına başlamadan önce fırını 180 derecede ısıtın. Hindi göğsünü yıkayıp suyunu süzün ve tüylerini temizleyin. Daha sonra hindi göğsünü tencereye alın, üzerini geçecek kadar su ekleyin ve yumuşayana kadar pişirin.
Pişen hindi göğsünü sudan çıkarıp soğumaya bırakın. Ardından hindi göğsünü didikleyin ve derisini çıkarın. Didiklenmiş hindi göğsünü rondodan geçirip püre haline getirin. Bir tencereye süt, toz şeker, pirinç unu ve nişastayı ekleyin. Karıştırarak pişirin.
Püre haline getirilen hindi göğsünü de tencereye ekleyin ve karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Son olarak vanilya ve tereyağını ekleyip karıştırın. Hazırlanan karışımı fırın kabına dökün ve üzerini tarçınla süsleyin.
Fırın kabını önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-40 dakika kadar pişirin. Fırında hindi göğsü kıvam aldıktan sonra fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!

Fırında Hindi Göğsü Nasıl Pisirilir?​

Fırında Hindi Göğsü Nasıl Pişirilir?
Tavuk göğsü, süt, şeker, nişasta, vanilya ve tereyağı kullanarak yapılır.
Tavuk göğsü dilimlerini süt ile pişirin ve blender’dan geçirin.
Şeker, nişasta, vanilya ve tereyağını ekleyin, karıştırarak pişirin.
Pişen karışımı fırın kabına alın ve üzerini düzeltin.


Fırında Hindi Göğsü tarifi için fırınınızı önceden ısıtın.
Tavuk göğsü dilimlerini süt ile pişirin ve blendır‘dan geçirin.
Karışıma şeker, nişasta, vanilya ve tereyağı ekleyin.
Karışımı fırın kabına alın ve üzerini düzgünce düzeltin.
Fırında 180 derecede yaklaşık 30 dakika pişirin.
 
Geri
Üst