AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Fırında Hamsi Kızartması

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Fırında Hamsi Kızartması Tanımı İçin Materyaller
600 gram hamsi
1 çorba kaşığı mısır unu
2 çorba kaşığı un
Tuz ve sıvı yağ

Fırında Hamsi Kızartması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Hamsilerimizi ayıklayıp, uygunca yıkayalım. Suyunu düzgünce süzüp, cam bir kasede tuz ve uçları ek ediyoruz.
Düzgünce una bulayıp, yağlı kağıt serilmiş borcamın alt kısmını yağlayın, balıkları dizip, üzerine bir ölçü daha sıvı yağ ek edip, 200 derecede fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Pişen balıklarımız salata ve farklı yeşillikler eşliğinde servise hazırdır.
Kış mevsiminin olmaz ise olmazı tahin helvası da balığın en güzel arkadaşıdır,. Afiyetler olsun.
Fırında Hamsi Kızartması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst