AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Fırında Gerdan Etli Limonlu Pilav (Pilavdan Ana Yemek)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Fırında Gerdan Etli Limonlu Pilav (Pilavdan Ana Yemek) Tanımı İçin Malzemeler
3 modül gerdan eti (ben 3 adet kullandım, kişi başı bir tane yada incik eti ile de yapılabilir)
1/2 (yarım) kereviz (büyük olduğu için yarım kullandım, küçük uzunluk 1 tane olur)
1 tane kuru soğan
1 küçük havuç
2 diş sarımsak
2 yaprak defne
Tane karabiber, tuz
8 su bardağı su (eti haşlamak için)
2 su bardağı pirinç (baldo)
1/2 (yarım) limon (ince dilimlenmiş)
Süslemek için
2 çeri domates
2 sivri biber
Tuz, tereyağ ve zeytinyağ

Fırında Gerdan Etli Limonlu Pilav (Pilavdan Ana Yemek) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Gerdan yada incik eti ile bir akşam yemeği. Haşlama olarak daha çok tükettiğimiz ete alternatif olsun.
Pirinci soğuk su ile ıslattığımı söylemiştim. Bu yüzden pirinci tuz ek ederek ıslatıp beklemeye aldım. Et piştiğin de hazır olsun.
Havucu ve kerevizi soyup iri modüllere bölelim.
Soğanı da bütün olarak ancak üzerine ortaya kadar kesik atalım.
Öncelikle etimizi 8 su bardağı su ile ocağa alalım. Ben, düdüklü tencere de pişirdim.
Su kaynayıp etlerin kefi çıkana kadar kapağı kapatmadan pişirelim.
Köpükleri, bilhassa rengi daha sarı olan köpükleri kaşıkla alalım ve köpükler beyaz kalana kadar devam edelim.
İlla ki kaynadıkça köpürecek.
İçine kereviz, havuç, sarımsak, soğan ve karabiberi ekleyip kapağını kapatalım ve yaklaşık yarım saat kısık ateşte pişmeye bırakalım.
Etlerin pişmesini denetim edip, piştiyse tuzunu ekleyelim ve iki dakika sonra ocaktan alalım.
Fırını 250 dereceye alt üst ısıtalım.
Pirinçleri yeterlice yıkayalım ve nişastadan arındıralım.
Bir tavaya 3 kaşık zeytinyağını ve 2 dolu yemek kaşığı tereyağını koyup yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri biraz tuz ek ederek kavuralım.
İyice kavurduktan sonra ocaktan alalım.
Üzerine, haşladığımız etin suyundan 2 su bardağı ve 1 su bardağı da olağan su olmak üzere 3 bardak suyu ekleyelim.
Karıştırıp tuzuna bakmayı ihmal etmeyelim zira malum sonra tuz eklemenin yararı olmuyor.
Uygun, derin bir fırın kabına aldığımız pirinçlerin üzerine gerdan etlerini dizelim.
Dilimlenmiş limonları üzerine dizelim.
Sonra tercihe nazaran domates, biber vs. İle süsleme yapabilirsiniz.
Etlerin üzerine küçük birer modül tereyağı koyup fırına verelim. Son beş dakikaya kadar üzerine fırın kağıdı örtelim ki pirinçler kurumasın.
Pirinçler suyunu çekene kadar pişirip üzerindeki kağıdı açalım.
Kızarmasını isterseniz ayrıyeten ızgarayı çok kısa müddet açabilirsiniz.Yemeğe yarım saat kala fırına koysanız yetecek üzere düşünün. Çok lezzetli, epeyce hafif ve şık bir yemek oldu. Afiyet olsun .
Fırında Gerdan Etli Limonlu Pilav (Pilavdan Ana Yemek) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst