Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Fırında Etli Sebzeli Tava

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Fırında Etli Sebzeli Tava Tarifi İçin Malzemeler
500 gram kuzu kuşbaşı (Dana eti kullanırsanız ön haşlama yaparsınız)
2 adet patlıcan
2 adet patates
2 büyük domates
5 adet sivri biber
1 adet kapya biber
1 adet kuru soğan
6-7 diş sarımsak
1demet maydanoz
Sosu için
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 Çay kaşığı kekik
1 su bardağı su

Fırında Etli Sebzeli Tava Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce patlıcani alacalı sayarak tuzlu suya doğrayalım. Patatesleri de küp küp doğrayalım üzerine su koyup bekletelim ve sebzeleri süzgece alıp musluk altına suya tutalım bir kenara alalım. Soğanı yarım ay şeklinde doğrayalım.
Sarımsakları soyalım hazır edelim. Biberleri yarım parmak şeklinde, domatesleri kabuklarını soyup dilim şeklinde doğrayalım.
Etleri tepsiye alalım. Üzerine doğradığımız malzemeleri sırası ile alalım. Maydanozları iri şekilde doğrayalım. Tuzunu atalım karıştıralım ve tepsiye düzgünce bastıralım.
Sos malzemelerini bir kase içine alalım 1 su bardağı su ile iyice özeyelim tepsinin üzerine gezdirerek dökelim.
Pişirme kağıdını ıslatıp sıkarak üzerine hava almayacak şekilde kapatalım. 200 derece de ısınmış fırına da 1 saat pişirdim. Etler ve sebzeler yumuşacık çok lezzetli pişmişti. Afiyet olsun ).
Fırında Etli Sebzeli Tava Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst