Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Fırında Etli Patates

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Fırında Etli Patates Tarifi İçin Malzemeler
500-600 gram dana kuşbaşı
1 büyük kuru soğan
Küçük 1 diş sarımsak
Patates
Sivri biber
Domates (Miktarlar arzuya bağlı)
Tuz
Kara biber
Kırmızı toz biber
Kekik (Miktarlar damak tadınıza göre)
1 yemek kaşığı tereyağı
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ

Fırında Etli Patates Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle etimizi uygun bir tencereye alalım ocağa koyalım suyunu salıp iyice çekince tereyağı ve sıvı yağı (1 kaşığı patates için ayıralım) etin üzerine ilave edelim iyice kavuralım.
Üzerine kıyılmış soğan küçük bir diş sarımsak ekleyelim kavurmaya devam edelim pembeleşince üzerine kaynar su ilave edelim altını kısalım ve orta ateşte pişirmeye bırakalım (Pişme süresi etin cinsine göre değişir bu yüzden saat veremiyorum)
Etler yumuşayana kadar gerekirse su ilavesi yapalım öte yandan soyduğumuz patatesleri ince yuvarlak dilimleyelim 1 kaşık sıvı yağ az tuz az kekik ve pul biber serpelim karıştırıp tepsiye dizelim.
Önceden ısıtılmış fırında 20 dakika kadar (tam pişmeyecek) pişirelim bu arada pişen etlere biber domates tuz ve baharatları ekleyip bir iki tur çevirelim 1 su bardağı su ekleyelim kaynayınca altını kapatalım ve pişen patateslerin üzerine ekleyelim.
Domates biberle süsleyelim ve fırına verelim üzeri kızarana kadar pişirelim (Ön pişirme olduğu için bu süre kısa sürecek) ve servis edelim şifa olsun
Fırında Etli Patates Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst