AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Firinda etli lahana nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Fırında etli lahana nasıl yapılır?​

Suyunu çekene kadar pişen lahana karışımını ısıya dayanıklı bir fırın kabına alın. Üzerine yüksek ateşte mühürlenmiş etleri yerleştirin. Sosu için sıcak suyla karıştırdığınız domates ve biber salçasını bir fırça yardımıyla et ve lahanaların üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika kadar fırınlayın.
Beyaz pancar diblesi nasıl yapılır?
Trabzon’un yöresel tatlarından Beyaz Lahana Diblesi’nin tarifi, Mutfağım programında… ufak ufak doğranmış beyaz lahanalar eklenir üzerine soğanlı, pirinçli harç konur ve kalan lahanalar da üzerine eklenir, su ve tuz eklenerek pişmeye bırakılır. Piştikten sonra üzerine önce nane sonra da eritilen tereyağı gezdirilir.
Dolmalık beyaz lahana nasıl haşlanır?
Lahana ilk önce dış kirli kabukları soyulur. Daha sonra ters çevrilip tam ortasından SAP kısmı bıçakla bir güzel resimde görüldüğü gibi çıkartılır. Daha sonra lahanayı alabilecek bir tencereye kaynayan suyun içine lahanayı koyup kapağını kapatırız. Kaynamaya başladıktan 15 dakika sonra lahanamız hazırdır.

Lahana fırında nasıl pişer?​

Fırında Beyaz Lahana Tarifi Nasıl Yapılır?
- Lahana dikey olarak ve bütünlüğü bozulmadan kesilir.
- Her yeri hafifçe tuzlanır ve fırın tepsisine alınır.
- Lahana yapraklarının arasına azar azar rendelenmiş kaşar peyniri koyulur.
- Havuç rendelenir, diğer sebzeler küçük doğranır.
- Tavada tereyağı ile kavrulur.
Etli kapuska yemeği nasıl yapılır?
Etli Kapuska Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Lahanaları belli bir irilikte doğrayın.
- Etimizi tencereye koyup, suyunu çekene kadar pişirin.
- Doğranmış soğan ekleyip kavurun.
- Yağını, salça ve baharatları da ekleyip kavurun.
- Doğranmış lahanaları ekleyip, karıştırın.
Lahana haşlama suyuna tuz atılır mı?
Lahananınızı haşlarken suyun içerisine hiçbir şekilde tuz ilave etmeyin. Lahananınızı bütün bir şekilde en kolay tüm şekilde bu yöntemle haşlayabilirsiniz.
Beyaz lahana sarması tencerede kaç dakikada pişer? Lahanaya ve ocağın hararetine bağlı olarak yirmi dakika ile yarım saat arasında pişmesi beklenir. Ilındıktan sonra servis tabağına çıkarılır. Zeytinyağlı Beyaz Lahana Sarması ılık veya soğuk olarak servis edilir.
 
Geri
Üst