Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Fırında Et Şiş

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Fırında Et Şiş Tanımı İçin Materyaller
1 kg et
Sosu için;
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
Yarım tatlı kaşığı karabiber
Yarım tatlı kaşığı kimyon
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 -4 yemek kaşığı süt
Yarım tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Dilerseniz baharatları çoğaltılabilir yahut azaltabilirsiniz yahut farklı baharat kullanabilirsiniz damak zevkinize nazaran

Fırında Et Şiş Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Etleri yıkayıp süzün.
Kaba tüm materyalleri ekleyin etleri uygunca karıştırın bir saat buzdolabında dinlendirin.
Daha sonra şişlere takıp, tepsiye yağlı kağıt alıp etleri dizelim.
Daha sonra bir yağlı kağıt ıslatıp üstünü kapatalım.
Bu türlü 200 derecelik fırında 20 dakika pişirelim.
Daha sonra yağlı kağıdı üzerinden alıp 20-25 dakika daha pişirelim.Böylelikle et suyunu çekecek ve kızaracak.
Hakikaten yumuşak oldu kimi etler daha erken kimileri daha geç pişiyor siz fırın müddetini ayarlanabilirsiniz. Deneyen herkese afiyet olsun

Fırında Et Şiş Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst