AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Firinda en guzel balik nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Fırında en güzel balık nasıl yapılır?​

Sırası ile dizilen balıkların üzerine limon dilimleri konulur. Fırın mutlaka önceden ısıtılmalıdır. Balık pişirilecek fırın genel olarak 200 derecede 40 dakikaya ayarlanabilir. Balık fırına atıldıktan sonra ise son 10 dakika içinde balığın daha iyi kızarması için fırın 250 dereceye ayarlanır.

Balığın içine ne konur?​

Her bir balığın içine birer adet soğan halkası, defne yaprağı ve limonu koyalım. Bıçakla kestiğimiz çiziklerin içinede sarımsaklarımızı koyalım. Hazırladığımız balıkları yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.

Balık çeşitleri nasıl yapılır?​

Balık çeşitleri nasıl yapılır?
Sizin için kapsamlı bir liste hazırladık:
- Barbun: Tavada pişirmeye çok uygundur. Izgarada ve kağıtta da pişirilebilir.
- Çipura: Izgarada ve fırında.
- Dil: Tavada.
- Hamsi: Tavada, fırında ve ızgarada.
- İskorpit: Buğulama.
- İstavrit: Tavada ve fırında.
- İzmarit: Izgarada ve tavada.
- Kalkan: Buğulama veya kağıtta.

Evde balık nasıl pişirilir?​

Evde balık nasıl pişirilir?
Bu terbiyeye damak zevkine göre kekik, defne yaprağı gibi kokulu ot ve yapraklar da eklenebilir. Daha sonra balıklar zeytinyağlı bir tepsiye yerleştirilip, 200 dereceye ısıtılmış fırında, her kilogram için 30-40 dakika hesabı ile pişirilir. Fırında balık, yağ ve su eklenerek de pişirilebilir.

Balık Harcı nasıl yapılır?​

Çıtır Balık Tarifi Nasıl Yapılır?
- Filetoları yıkadıktan sonra suyunu iyice süzün.
- Bir kaseye un, bir kaseye rondodan çekilmiş mısır gevreği bir kaseye de çırpılmış yumurtaları koyun.
- Unun içine bahartaları ve tuzu ilave edin.
- Balığı önce una, sonra yumurtaya ve daha sonra da gevreğe bulayın.

Balık nasıl terbiye edilir?​

Balığı marine etmek için sirke, şarap gibi mayalanmış asidik malzemeler veya limon suyu zeytinyağı, baharat ya da aromalı otlarla karıştırılabilir. Ayrıca süt, sulandırılmış tarhana, yoğurt, soğan sarımsak ve kereviz yaprağı ya da tozu da marine etme işlemi için kullanılabilir.

Misafire hangi balık yapılır?​

Misafire hangi balık yapılır?
Koku Sorunu Olmadan Pişirip Sağlığınıza Sağlık Katacağınız 12 Fırında Balık Tarifi
- Fırında Uskumru Tarifi.
- Fırında Palamut Tarifi.
- Çipura Tarifi.
- Fırında Sardalya Tarifi.
- Barbun Tarifi.
- Fırında Levrek Tarifi.
- Kağıtta Levrek Tarifi.
- Fırında Somon Tarifi.

Tavada balık nasıl pişirilir?​

Tavada balık nasıl pişirilir?
Hamsileri ayıkladıktan sonra soğuk suyla yıkayıp bir süzgeçle iyice suyunu süzün. Tavada sıvı yağı kızdırın. Suyu süzülen hamsileri tuzla karıştırdığınız mısır ununa bulayıp kurukları iç tarafa gelecek şekilde tavaya dizin. Alt tarafları kızardıktan sonra bir başka tava ile ters yüz edin ve diğer tarafını pişirin.

En güzel soslu balık nasıl yapılır?​

Tarhun Maydanoz Zeytinyağı Sosu Siyah etli balıkların tava ve fritöz dışındaki pişirme yöntemlerinde uygulanır.Yarım su bardağı zeytinyağı,2 dal ince kıyılmış taze tarhun,2 dal ince kıyılmış maydanoz ,2 diş ezilmiş sarımsak karıştırılır.1 saat beklettikten sonra pişirişmiş balıkların üzerine gezdirilir.

Evde balık sosu nasıl yapılır?​

Biberleri küçük küçük doğrayın. Bir sos tavasında zeytinyağı ile birlikte sarımsak ve soğanları kavurun. Doğradığınız acı kırmızı biberleri ve domates sosunu ilave edin. Limon suyu, sirke, tuz ve şekeri de ekleyip, sosu kısık ateşte 5 dakika kaynatın.

Balık sosu nasıl yapılır?​

Balık sosu nasıl yapılır?
 
Balık sosu yapmak oldukça kolaydır. İşte basit bir balık sosu tarifi:

Malzemeler:
- 2 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı
- 2 diş sarımsak (isteğe bağlı)
- Yarım limon suyu
- Tuz ve karabiber

Yapılışı:
1. Bir sos tenceresinde tereyağını veya zeytinyağını eritin.
2. İnce doğranmış sarımsakları ekleyerek kısık ateşte hafifçe kavurun. (Sarımsak sevmiyorsanız atlamayabilirsiniz.)
3. Limon suyunu ve bir tutam tuzu ekleyerek karıştırın.
4. Karabiber ile tatlandırın ve kısık ateşte birkaç dakika pişirin.
5. Balık pişirildikten sonra servis yaparken üzerine bu sosu gezdirebilirsiniz.

Bu basit sos, balığınıza ekstra lezzet katacaktır. Afiyet olsun!
 
Geri
Üst