AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Firinda dana antrikot nasil yapilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
131.386
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Fırında dana antrikot nasıl yapılır?​

Fırında Antrikot Tarifi Nasıl Yapılır?
- Etleri bütün baharatlar ve sıvı yağla harmanlayıp iki saat buzdolabında bekletin.
- Tüm malzemeleri fırın tepsisine dizin. Üzerlerine defne yaprağı, biberiye ve tereyağı koyun.
- Üzerini folyo ile kapatın. 240 derecede, alt üst ayarda pişirin.

Nefis ev yemekleri dana antrikot nasıl yapılır?​

Gelelim aşamalarına:
- Kapaklı bir kaba yoğurt, sarımsak, zeytinyağı ve tuz koyulup karıştırılır.
- Karışıma etler koyulup elle ovularak harç ete yedirilir.
- En az 15 dk veya istediğiniz kadar 24 saati geçmemek kaydı ile dinlenmeye bırakılır.
- Dinlenen etler ısıtılmış tavada yüksek ateşte sürekli çevirerek mühürlenir.

Antrikot güveç nasıl yapılır?​

Antrikot güveç nasıl yapılır?
Kasaptan alınmış 1 kg dana antrikotu dilimlere ayırıp, dövüp büyük geniş tavaya atıyoruz. Altını kısık derecede açıp, yavaş yavaş yaklaşık 1 saat suyunu salıp çekinceye kadar pişiriyoruz. Piştikten hemen sonra; içine söğüş kestiğimiz soğanları ve tuzu da katıp, tekrar kavuruyoruz.

Tavada lokum gibi antrikot nasıl pişirilir?​

Yaklaşık 10 dakika ısınan tavanıza, etlerinizi yerleştirin ve zevkinize göre antrikot mühürleme tekniği ile etinizi pişirin. Etleriniz tavada ne kadar çok uzun kalırsa, mühürleme derecesi o kadar yoğun olacaktır. İyi pişmiş bir et için her iki tarafını da 15 dakika boyunca pişirebilirsiniz.

Dana antrikot fırında kaç saatte pişer?​

FIRIN: Fırında pişireceğiniz antrikotu da öncesinde tavada mühürleyerek önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırına koyarak 15-20 dk kadar pişirin. Fırından çıkarıldıktan 4 dk kadar dinlendirdikten sonra tüketin.

Dana antrikot nasıl yumuşak pişirilir?​

Dana antrikot nasıl yumuşak pişirilir?
Antrikot Tavada Nasıl Pişirilir?
- Antrikotu fırına atmadan yalnızca tavada pişirmek istiyorsanız, yapmanız gereken ilk şey zeytinyağı, tuz ve karabiberle marine etmektir.
- Daha sonra ısınmış döküm tavada, yüksek ateşte her iki tarafını da 2 dakika pişirin.
- Pişen eti bir süre dinlendirdikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

Tavada yumuşak antrikot nasıl pişirilir?​

Tencerede antrikot nasıl yapılır?​

Tuz ve baharatları ayarlayıp, kaynamaya bırakın. Salçalı sos kaynadıktan sonra pişen eti, salçalı sosun içine koyup kapağını kapatın. Ağır ateşte 5 dk kadar pişirin. Hazırladığınız salçalı antrikot yemeğini servis tabağına alıp, yanında patates püresi ile sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Dana antrikot nasıl yapılır?​

Dana antrikot nasıl yapılır?
IZGARA/TAVA: Yüksek ısıya ulaşan tavaya/ızgaraya etinizi koyun. Mühürleme yöntemiyle, 1’er dk kadar her yüzünü yüksek ateşte pişirin. Pişirme süresi, dilimli antrikotun kalınlığına bağlı olarak değişecektir. 1,5 parmak kalınlığında antrikot ortalama 3 dk’da orta iyi derecesinde pişmiştir.

Düdüklü tencerede antrikot nasıl yapılır?​

Yüksek ateşte düdüklü tencerenizi kızdırın…. Etler suyunu salsın çeksin.. yüksek ateşteki etler sizin kontrolünüzde suyunu bıraktı çekti hafiften kızardı.. Tereyağ eriyince etlerin üstüne çıkacak etlerin üstünü kapatacak kadar sıcak su ekleyin..

Yumuşacık dana antrikot nasıl pişirilir?​

İyi bir şekilde marine edilmiş olan antrikot yumuşacık olur. Bunun için marine edilmiş olan antrikotu 1 gece buzdolabında bekletirseniz yararlı olur. Daha sonra tavada mühürleme tekniği ile yumuşacık ve lezzetli bir antrikot yapabilirsiniz. Etin her iki tarafınıda kontrollü olarak 10 dakika kadar pişirin.

Yumuşak dana antrikot nasıl pişirilir?​

Yumuşak dana antrikot nasıl pişirilir?

Et mühürlenmiş sonra fırında nasıl pişirilir?​

Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayın. Etin tüm yüzlerini 3’er dakika tavada mühürleyin. Mühürlenen eti tavadan çıkarmadan fırına verin. Eti 10 dakika da fırında pişirdikten sonra tavadan alıp 2-3 dakika dinlendirin.

Dana antrikot neden sert olur?​

Antrikot Neden Sert Olur? Antrikot, kontfile ve bonfileye göre daha sert bir ettir. Hayvanın üst sırt bölgesinden elde edilir. Bu etlerin sertlik derecesi farklı olduğu için de pişirme süresi ve lezzetlendirme tekniği farklıdır.
 
Fırında dana antrikot tarifi oldukça lezzetli ve pratik bir şekilde hazırlanabilir. İşte adım adım fırında dana antrikot yapma yöntemleri:

1. İlk olarak, etleri bütün baharatlar ve sıvı yağla harmanlayıp buzdolabında 2 saat bekletin. Böylece etlerin baharatı daha iyi çekecektir.

2. Tüm malzemeleri fırın tepsisine dizin. Üzerlerine defne yaprağı, biberiye ve tereyağı ekleyin. Bu aromalar ete harika bir lezzet katacaktır.

3. Üzerini folyo ile kapatın ve önceden ısıtılmış 240 derece fırında, alt üst ayarda pişirin. Etler mükemmel bir kıvama gelene kadar pişmeye bırakın.

4. Alternatif olarak, etleri kapaklı bir kaba yoğurt, sarımsak, zeytinyağı ve tuz ile marine edebilirsiniz. En az 15 dakika dinlendirdikten sonra etleri tavada yüksek ateşte mühürleyerek pişirebilirsiniz.

5. Antrikot güveç için ise etleri dilimleyip dövün. Bir tavada suyunu salıp çekene kadar yaklaşık 1 saat pişirin. Sonrasında soğan ve tuz ekleyerek kavurun.

Tavada ya da fırında pişireceğiniz dana antrikotu yumuşak hale getirmek için, eti mühürlemeden önce zeytinyağı, tuz ve karabiberle marine etmek önemlidir. Pişirme esnasında dikkat etmeniz gereken nokta, etin her iki tarafını da eşit şekilde pişirmek ve dinlendirmektir. Bu sayede yumuşak ve lezzetli bir dana antrikot elde edebilirsiniz. Afiyet olsun!
 
Geri
Üst