Fırında Çıtır Tavuk

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Fırında Çıtır Tavuk Tanımı İçin Materyaller
600-700gram tavuk göğsü ya da kemiksiz but incik
(Eğer but ile yapmak isterseniz evvelden 10 dakika haşlamalısınız.)
1 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı un
İsteğe nazaran köri, pulbiber, tuz, cajun baharatı
1 diş sarımsak rendesi
Mısır gevreği (Sade)

Fırında Çıtır Tavuk Tanımı Yapılışı

Tavukları ince uzun ya da küp biçiminde istediğiniz formda kesin.
Yumurta, yoğurt, zeytinyağı, un ve baharatları güzelce karıştırın ağır kıvamlı bir karışım elde edin. İsteğe bağlı sarımsak rendesini de ekleyin.
Tavukları bu karışımın içerisinde karıştırın ve en az 2 saat dinlendirin. Ne kadar çok dinlenirse o kadar lezzetli olacaktır.
Marine edilmesi tavuk göğsünün kurumasını engelleyecektir.
Mısır gevreklerini ufalayın.
Rondodan geçirince çok toz halini alıyor.
Pak bir bez içerisine alıp merdane ile ufalayabilirsiniz. Mısır gevreğinin sade olması gerekmektedir aksi halde tatlı tat gelebilir.
Mısır gevreğinin içine baharatlı cips ekleyebilirsiniz.
İkisini de kullanmak istemezseniz galeta unu ve mısır ununu karıştırın. Gereğince marine olan tavukları gerili önlü mısır gevreğine bulayın ve fırın tepsisine dizin.
180-200derece fırında 20 dakika pişmeye bırakın.
Tavukların boyutlarına nazaran pişme müddeti değişecektir. Denetim ederek fırından alın 2 dakika soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
 
Geri
Üst