Fırında Çıtır Kabak Tanımı İçin Materyaller
2 tane kabak
1 çay kaşığı tuz
Karabiber, kimyon, top kekik
1 yemek kaşığı tatlı pul biber
1 yemek kaşığı mısır unu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Sosu için;
1 su bardağı süzme yoğurt
1 diş sarımsak
Üzerini süslemek için;
Dereotu ve pul biber
Fırında Çıtır Kabak Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Kabaklarımızı çatalla çizikler atıp yıkıyoruz ve ortadan ikiye bölüp uzun uzun dilimleyip baharatlarıyla birlikte karıştırıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.
200 derece fırında denetimli olarak pişirelim.
Fırından çıkınca servis tabağına alıp sarımsaklı yoğurt gezdirelim.
Süslemek için ince doğranmış dereotu ve pul biber kullandım tam bir diyet menüsü afiyetler olsun
2 tane kabak
1 çay kaşığı tuz
Karabiber, kimyon, top kekik
1 yemek kaşığı tatlı pul biber
1 yemek kaşığı mısır unu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Sosu için;
1 su bardağı süzme yoğurt
1 diş sarımsak
Üzerini süslemek için;
Dereotu ve pul biber
Fırında Çıtır Kabak Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Kabaklarımızı çatalla çizikler atıp yıkıyoruz ve ortadan ikiye bölüp uzun uzun dilimleyip baharatlarıyla birlikte karıştırıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.
200 derece fırında denetimli olarak pişirelim.
Fırından çıkınca servis tabağına alıp sarımsaklı yoğurt gezdirelim.
Süslemek için ince doğranmış dereotu ve pul biber kullandım tam bir diyet menüsü afiyetler olsun