Fırında Çıntar (Melki) Mantarı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Fırında Çıntar (Melki) Mantarı Tanımı İçin Malzemeler
Yarım kilo çıntar mantarı
1 tane soğan
1 diş sarımsak
2 tane patates
2 tane biber
Kıyılmış maydanoz
Az birşey üzerini örtecek kadar kaşar peyniri rendesi
Tuz
Karabiber
Köri
Biberiye
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı

Fırında Çıntar (Melki) Mantarı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patatesleri ince yuvarlak dilimler halinde kesip, borcama koyuyoruz üzerine.
Mantarlarımızı yıkayıp ince ince jülyen formunda doğruyoruz.
Aynı halde biber ve soğanı da doğruyoruz hepsini karıştırıyoruz.
Biberiye, tuz, karabiber, köri, sarımsak ve yağları ekleyip, karıştırıyoruz.
Daha sonra borcama diziyoruz 45 dk fırında pişiriyoruz.
180 derecede üzerine rendelediğimiz kaşar peynirini, onunda üzerine kıyılmış maydanozu ekliyoruz, tekrar fırına veriyoruz kaşarlar eriyince çıkartıyoruz. Afiyet olsun.
Fırında Çıntar (Melki) Mantarı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst