Fırında Çinekop Balığı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Fırında Çinekop Balığı Tarifi İçin Malzemeler
1 kilo çinekop
4 adet patates
2 adet havuç
2 adet soğan
Limon
Balık sosu :
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı kekik
2 diş sarımsak
Tuz
Patates sosu için :
1 tatlı kaşığı kajun baharatı
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı pulbiber
Yarım çay bardağı karabiber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz

Fırında Çinekop Balığı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Balıklarımızı güzel bir temizlik yıkıyalım ve onlara güzel bir sos yapalım dinlenmeye bırakalım.
Sos malzemelerini sırasıyla ekleyip balıkları arkalı önlü sosa batıralım ve bekletelim.
Ardından soğanları patates ve havuçları iri bir şekilde soyalım.
Doğrayalım sosa ekleyelim biraz sosta beklettiğiniz balıkları sebzelerle yanmaz kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede daha sonra dereceyi yükselterek kontrollü bir şekilde yemeğimizi pişirelim çok güzel oldu çok hafif oldu evimiz hiç balık kokmadı pratik bir tarif mutlaka deneyin afiyetler olsun inşallah
Fırında Çinekop Balığı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst