Fırında But Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
5 adet tavuk but
1 adet soğan
1 adet havuç
1 adet patates
Bezelye (isteğe göre)
Tavuk sosu için
Karabiber
Pul biber
Kekik
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı salça biber
1 yemek kaşığı dolusu yoğurt
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Fırında But Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavukları yıkayalım.
Sonra hazırladığımız sosun içinde güzelce tavukları uygunca harmanlayıp sonra borcama tavukları dizelim.
Sos kabına 1 yemek kaşığı salça ve yeteri kadar su ek edip borcama dökelim.
İsteğe nazaran zerzevatları de yanlarına atalım 220 derece de yaklaşık 1 saat pişirdim.
Fırında But Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
5 adet tavuk but
1 adet soğan
1 adet havuç
1 adet patates
Bezelye (isteğe göre)
Tavuk sosu için
Karabiber
Pul biber
Kekik
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı salça biber
1 yemek kaşığı dolusu yoğurt
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Fırında But Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavukları yıkayalım.
Sonra hazırladığımız sosun içinde güzelce tavukları uygunca harmanlayıp sonra borcama tavukları dizelim.
Sos kabına 1 yemek kaşığı salça ve yeteri kadar su ek edip borcama dökelim.
İsteğe nazaran zerzevatları de yanlarına atalım 220 derece de yaklaşık 1 saat pişirdim.
Fırında But Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı