AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Fırında Bulgurlu Pırasa

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Fırında Bulgurlu Pırasa Tanımı İçin Gereçler
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
1/3 çay bardağı olağan un
3 yemek kaşığı tepeleme siyez unu
1 çay bardağı esmer ince bulgur (Kısırlık bulgur)
1 kase lor ya da beyaz peynir
3 yumurta
1 paket kabartma tozu
Yarım kilo pırasa
1 tane havuç
1 yemek kaşığı çörek otu
2 çay kaşığı tuz. ölçüsü isteğe bağlı

Fırında Bulgurlu Pırasa Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle pırasaları ayıklayıp yıkıyor suyunun güzelce akması için süzgeçte bekletiyoruz.
Bulguru bir çay bardağı kaynar su ile ıslatıyoruz. Kabarınca yoğurma kabına alıyoruz üzerine rendelediğimiz havucu ekliyoruz.
Yoğurt, zeytinyağı, 3 yumurta, peynir, bulgur, çörek otu, tuz ve dilediğiniz baharat hepsini karıştırıyoruz. Ben baharat eklemedim.
Akabinde unları ve kabartma tozunu da ekleyerek karıştırıyoruz. En son süzgeçte bekleyen pırasaları ekleyerek düzgünce karıştırıyoruz.
Yağladığımız tepsiye kalın olmamak koşulu ile yayıyoruz. Evvelden kızdırılmış fırında 180 derecede 30 dk pişiriyoruz. Sıhhatle kalın sevgiler.
Fırında Bulgurlu Pırasa Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst