AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Fırında Bezelyeli Tavuk

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Fırında Bezelyeli Tavuk Tanımı İçin Gereçler
2 adet soğan
2 adet havuç
5 diş sarımsak
3 büyük patates
2 adet kırmızı biber
2 adet yeşil biber
1 kavanoz bezelye
Yemeklik parçalanmış tavuk
1 yemek kaşığı biber salçası
1.5 yemek kaşığı domates salçası
Sıvı yağ
Toz kırmızı biber
Pul biber
Karabiber
Tuz
Su

Fırında Bezelyeli Tavuk Tanımı Yapılışı

Soğanları ve havuçları halka halka doğruyoruz.
Patatesleri elma dilimi doğruyoruz.
Sarımsakları soyup ortadan ikiye kesiyoruz.
Kırmızı ve yeşil biberlerimizi dilediğiniz formda kesiyoruz.
Doğradığınız tüm gereçleri bir kaba koyuyoruz.
Üzerine yıkadığımız bezelyeleri ekliyoruz. Parçalanmış tavuklarımızı da ekliyoruz.
Üzerlerine baharatlarımızı ve yağımızı döküyoruz.
Başka bir kaba salçalarımızı koyuyoruz.
Üzerine su ekliyoruz salçayla suyu düzgünce karıştırıyoruz.
Suyla karıştırdığımız salçalı suyu materyallerimizin üzerine ekliyoruz tüm materyalleri elimizle güzelce harmanlıyoruz.
Uygunca harmanladığınız gereçlerimizi fırın tepsisine alıyoruz.
Evvelce ısıttığınız fırınınıza tepsiyi atıyoruz. 180 c de pişene kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun .
Not : ben biberlerimi buzluktan kullanıyorum bu yüzden fotoğrafta farklı görünebilir. Sıvı yağınızı az katmaya ihtimam gösterirseniz hem hafif hemde lezzetli olacaktır.
 
Geri
Üst