AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Fırında Bezelyeli Tavuk

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Fırında Bezelyeli Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
1 tabak tavuk göğsü
2 adet havuç
1 su bardağı bezelye
2 adet küçük patates
2 adet domates
1 adet yeşil biber
1 adet kapya biber
1 yemek kaşığı salça
1 şu bardağı sıcak su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz,pulbiber, kekik
Üzerini örtmek için
Yağlı kağıt

Fırında Bezelyeli Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle tavuk göğsümüzü kuş başı şeklinde doğrayıp tuzlu suda 15 dakika bekletip süzdürüyoruz.
Şimdi ise bir tepsiye bir su bardağı bezelyeyi,küçük küçük doğranmış patates,havuç,domates ve biberleri ekliyoruz.
Tavukları da ekliyoruz.
Bir güzel harmanlıyoruz.
Harmanladıktan sonra baharatları ve salça ve bir su bardağı sıcak suyu karıştırıp ekliyoruz.
Üzerini ıslak yağlı kağıtla kapatıyoruz.
Biraz 250 derecelik fırında piştikten sonra yağlı kağıdı alıp birazda üzeri kızarınca fırından alıyoruz. Afiyet olsun
Fırında Bezelyeli Tavuk Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst