Fırında Beşamelli Tavuk

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Fırında Beşamelli Tavuk Tarifi İcin Malzemeler

*1 buyuk patates
*1 adet kapya biber
*2 adet carliston biber
*1 patlıcan
*250 gr tavuk kalca
*Tuz
*Kızartmak icin 1 cay bardağı sıvı yağ

Beşamel Sos İcin;


*2 yemek kaşığı tereyağ
*1 bucuk yemek kaşığı un
*1 bucuk su bardağı sut
*Tuz
*Karabiber

Uzeri İcin;


*Rendelenmiş kaşar

Fırında Beşamelli Tavuk Tarifi Yapılışı Pratik ve bir o kadar leziz bu yemek davet sofralarında da başarılı bir kurtarıcı
Patates, biberler ve patlıcan kup kup doğranır
Patlıcan doğranınca tuzlu suda bekletilir, kızartmadan once suyunu sıkılır
Sırasıyla patates, biberler ve patlıcan kızartılarak borcama alınır
Kuşbaşı doğranmış tavuklar da sotelendikten sonra sebzelerin uzerine eklenir
Beşamel sos icin yağ eritilir, un eklenerek kokusu cıkana dek kavrulur
Uzerine sut eklenir
Kaynayıp koyulaşınca tuz ve karabiber eklenerek altı kapatılır
Hazırlanan beşamel sebze ve tavukların uzerine yayılır
Rendelenmiş kaşar serpiştirilerek onceden ısıtılmış 220 derece fırında ustu kızarana dek pişirilir Afiyetler olsun
 
Geri
Üst