Fırında Beşamelli Tavuk

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Fırında Beşamelli Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
1 adet tavuk göğsü
3 adet patates
2 adet sivri biber
1 adet soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz ,karabiber, pulbiber, kekik
Başemel sos için;
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı un
2.5 su bardağı süt
Tuz ,karabiber
Kaşar peynir

Fırında Beşamelli Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patatesleri küp küp doğrayın baharat ve sıvıyağ ekleyip karıştırın ve fırında kızartın.
Soğan ve biberi ince kıyın ve kavurun ,ardından tavuk göğsünü küp küp doğrayın ve kavrulmuş soğanlara ekleyin.
Suyunu çekince salça ve baharatları ekleyin ve bir bardak sıcak su ekleyip kapağı kapatın.
5 dakika piştikten sonra altını kapatın.
Beşamel sos içinde tereyağını ve sıvı yağı kısık ateşte eritin ve unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
Ardından sütü yavaş yavaş ve karıştırarak ekleyin.Topaklanmamasına dikkat edin.
Tuz ve karabiberi de ekleyip kaynamaya başlayınca altını kapatın.
Tepsiye önce patatesleri üzerine tavuk soteyi üzerine beşamel sosu ,en üste de kaşar peynir rendeleyin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında güzelce kızarana kadar pişirin ,şimdiden afiyet olsun.
Fırında Beşamelli Tavuk Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst