Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Fırında Beşamel Soslu Patates

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Fırında Beşamel Soslu Patates Tanımı İçin Malzemeler
5-6 orta uzunluk patates
1 su bardağı karışık garnitür (bezelye havuç da yeterli)
Beşamel sosu için:
2 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı un
3 su bardağı süt
Tuz ,karabiber
Üzeri için:
Kaşar rendesi

Fırında Beşamel Soslu Patates Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak patatesleri ince dilimler halinde kesiyoruz.Beşamel sosumuzu hazırlayana kadar suyun içinde bekletiyoruz.
Geniş bir teflon tencerede tereyağımızı eritiyoruz ,unu ekleyip unu kavuruyoruz kokusu çıkana kadar.
Sonra sütü yavaş yavaş çırpa çırpa una ekliyoruz.
Kaynamaya başlayınca patatesleri ve garnitürlü ekliyoruz içine. Karıştıra karıştıra orta ateşte bi 5-6 dakika birlikte pişiriyoruz. Orta ateşler yapın bunu beşamel sosu yanmasın. Teflon tava yada tencere daha garanti olur.
En son olarak baharatları ekleyin.
Daha sonra uygun bir fırın kabı yada borcama döküyoruz karışımı.
180 derecelik fırının ortasında üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
Daha sonra çıkarıp üzerine kaşar serpin ve tekrar kaşar kızarana kadar fırına verin.
Fırından çıktıktan sonra bi yarım saat bekleyin sos düzgünce kendini çeksin dilimlenmesi de daha kolay olur.
Afiyet olsun.

Fırında Beşamel Soslu Patates Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst