Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Fırında Beşamel Soslu Kıymalı Karnabahar

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Fırında Beşamel Soslu Kıymalı Karnabahar Tanımı İçin Gereçler
1 adet karnabahar
Kıymalı sos için;
Sıvıyağ
Yarım kilo kıyma
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Pul biber
Beşamel sos için;
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 buçuk yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
Tuz
Karabiber

Fırında Beşamel Soslu Kıymalı Karnabahar Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Karnabaharları haşlıyoruz.
1 adet soğanı sıvı yağda kavuruyoruz.
Üzerine yarım kilo kıymayı ekliyoruz. (rengi değişene kadar kavuruyoruz).
Yarımşar yemek kaşığı biber ve domates salçasını ekliyoruz. (5 dk daha kavuruyoruz).
Biraz su koyup pişirmeye bırakıyoruz (1-2 dk).
Tuz, karabiber, pul biber ekliyoruz.
Beşamel sosu için;2 yemek kaşığı tereyağ,1 yemek kaşığı sıvı yağını koyuyoruz.
2 buçuk yemek kaşığı un koyuyoruz.
2 su bardağı kadar süt koyuyoruz.
Tuz, karabiber ekliyoruz.Kaynayınca kapatıyoruz. (kıvamı çok katı olursa süt ekleyebilirsiniz üstüne).
Karnabahar haşlandıktan sonra süzüp borcama alıyoruz.
Üstüne kıymayı döküyoruz.
Daha sonra beşamel sosunu döküyoruz.Vee bol bol kaşar.
Fırında Beşamel Soslu Kıymalı Karnabahar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst